Hellenic Cypriot Press Agency

Στους 1.311 οι νεκροί από την έκρηξη βίας κατά αμάχων αλαουιτών στη Συρία * Το Ισραήλ θα σταματήσει να παρέχει ηλεκτρικό στη Γάζα * Η Ουάσιγκτον καλεί τις συριακές αρχές να καταδιώξουν τους "αυτουργούς των σφαγών" * Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ντροπή η στάση της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με ψήφισμα στον ΟΗΕ για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

 


Η απόφαση της κυβέρνησης να απέχει από την ψηφοφορία της νορβηγικής πρότασης στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ σχετικά με το αίτημα γνωμοδότησης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, την οποία υπερψήφισαν η Γερμανία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Κύπρος, ντροπιάζει τον ελληνικό λαό», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του.

«Ο κ. Μητσοτάκης, με την ενέργεια αυτή, δεν αποδεικνύει απλά ότι θα συνεχίσει την στάση της μονόπλευρης υποστήριξης του Ισραήλ στο Παλαιστινιακό περιφρονώντας το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και τις εκκλήσεις του ΓΓ ΟΗΕ, κ. Guterres. Επιβεβαιώνει παράλληλα, ότι και μετά την ανάληψη της θέσης του μη μονίμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ από την Ελλάδα, θα συνεχίσει να λειτουργεί στη βάση του δόγματος του δεδομένου συμμάχου, ακυρώνοντας τη θέση της χώρας ως πυλώνα ειρήνης, σταθερότητας και ασφάλειας», σημειώνει και καταλήγει: