Hellenic Cypriot Press Agency

Στους 1.311 οι νεκροί από την έκρηξη βίας κατά αμάχων αλαουιτών στη Συρία * Το Ισραήλ θα σταματήσει να παρέχει ηλεκτρικό στη Γάζα * Η Ουάσιγκτον καλεί τις συριακές αρχές να καταδιώξουν τους "αυτουργούς των σφαγών" * Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2024

Κυρ. Βελόπουλος: Αντιφατικό να μιλάμε για τον κατώτατο μισθό, όταν έχουμε ένα σύστημα που μέχρι πριν κάποιο διάστημα αποκαλούσε τους Έλληνες τεμπέληδες


Είναι αντιφατικό να μιλάμε για τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα, όταν έχουμε ένα σύστημα που μέχρι πριν κάποιο διάστημα αποκαλούσε τους Έλληνες τεμπέληδες. Το λέω αυτό για να καταλάβουν οι Έλληνες ποιους ψηφίζουν τόσο καιρό. Τον υβριστή σου δεν τον ψηφίζεις ποτέ»,

τόνισε ο Κυριάκος Βελόπουλος μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον κατώτατο μισθό.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ανέφερε ότι «σύμφωνα με τον γερμανικό τύπο, το 2022 οι Γερμανοί εργάστηκαν 1.301 ώρες, δηλαδή 76 ώρες λιγότερες απ' ό,τι 23 χρόνια πριν. Σε άλλες χώρες, π.χ. Αυστρία, Ελβετία, οι μειώσεις είναι 151 και 131 ώρες αντίστοιχα. Στην Ελλάδα όμως, οι ώρες εργασίας παρέμειναν κατά σχεδόν 400 περισσότερες συγκριτικά με τις ώρες εργασίας των Γερμανών. Οι Γερμανοί επίσης είναι οι κορυφαίοι στις αναρρωτικές άδειες, με 25 μέρες ετησίως, σε σύγκριση με τον μέσο όρο της ΕΕ που είναι 14 ημέρες. Ο Έλληνας, λοιπόν, εργάζεται, δεν αμείβεται και τον λέτε τεμπέλη και μίζερο. Και μιλάμε για κατώτατο μισθό. Για να μην αναφερθώ στις εργασιακές συνθήκες».

Ο κ. Βελόπουλος χαρακτήρισε «σόου» την χθεσινή συνάντηση Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη, λέγοντας: «Θα ήθελα να ρωτήσω τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ: Είναι δυνατόν να καταγγέλλεις κάποιον ότι σε παρακολουθούσε και μετά να χαμογελάς μαζί του και να χαριεντίζεσαι; Υπάρχουν τρία ενδεχόμενα: ή έλεγε ψέματα ο κ. Ανδρουλάκης και δεν τον παρακολουθούσε ο κ. Μητσοτάκης, ή τον κρατούν, ή ήδη συγκυβερνά. Το ότι συγκυβερνούν είναι βέβαιο. Άλλωστε ψηφίζετε το 50% των νομοσχεδίων που φέρνει η ΝΔ στην Βουλή».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης συνέχισε, δηλώνοντας ότι «ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε χθες στην ΕΡΤ ότι "δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ιδεολογικά και ουσιαστικά". Ενώ και ο κ. Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στην συνάντηση με τον πρωθυπουργό είπε ότι "η συναίνεση είναι ένα τανγκό που θέλει δύο". Άρα δεν μιλάμε για έναν αρραβώνα, αλλά για ένα γάμο που έρχεται».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης μίλησε για τους μηλοπαραγωγούς στην Ζαγορά του Πηλίου, σημειώνοντας ότι «καταγγέλλουν πως οι υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης τους διαχωρίζουν σε συνεταιριστές και μη» και πως «αφορμή για την καταγγελία στάθηκε η διαπίστωση πως οι αποζημιώσεις για τον Ντάνιελ ήταν αυξημένες κατά 20% μόνο για όσους ανήκουν στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς». Σύμφωνα με τον κ. Βελόπουλο «στον εν λόγω συνεταιρισμό είναι ο κομματάρχης της ΝΔ. Μάζεψε τους δικούς του και τους έδωσε παραπάνω χρήματα. Μα η κακοκαιρία δεν πλήττει μόνο τους συνεταιρισμένους αγρότες. Σταματήστε να διαχωρίζετε τους Έλληνες σε κομματικούς και μη κομματικούς. Σταματήστε να διχάζετε τους Έλληνες».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης επισήμανε ότι «η χώρα χρειάζεται έναν πατριωτισμό που να προτάσσει το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό και πάνω από οποιονδήποτε σύμμαχο, ο οποίος λειτουργεί εις βάρος των Ελλήνων. Για εμάς δεν υπάρχει αριστερός και δεξιός. Υπάρχει πατριώτης και γκλομπαλιστής. Η χώρα χρειάζεται λύση ελληνική και πατριωτική αλλαγή. Αυτή την αλλαγή θα την φέρει μόνο η Ελληνική Λύση».