Hellenic Cypriot Press Agency

ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι Ευρωπαίοι εισαγγελείς απέστειλαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών δικογραφία για άρση ασυλίας άλλων δύο εν ενεργεία βουλευτών * Βουλή - Α. Σαμαράς: «Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει καταστεί συνώνυμη της διαφθοράς» * Ν. Ανδρουλάκης: Η πατρίδα μας θα φύγει από αυτή τη δυστοπία μόνο με εκλογές * Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός που εξοργίζεται από τα σκάνδαλα ΕΕ-κυβερνήσεων και καλείται να πληρώσει τα σπασμένα του πολέμου * Σ. Φάμελλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί τις προοδευτικές δυνάμεις να καταθέσουν μαζί πρόταση δυσπιστίας * ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για πασχαλινό τραπέζι: Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα φτωχοποιημένης μεσαίας τάξης * Γ. Γεραπετρίτης: Η ασφάλεια ναυτικών και πλοίων και ο ανεμπόδιστος διάπλους είναι αγαθά, αδιαπραγμάτευτα για την Ελλάδα * Τ. Θεοδωρικάκος: Εθνικό στοίχημα που κερδίζουμε, η αναγέννηση της ναυπηγικής βιομηχανίας * Δ. Νατσιός: Ο σωστός τίτλος για το σχέδιο νόμου θα ήταν «παρεμβάσεις για ένα κράτος που κλέβει τον πολίτη» * Σ. Ζαχαράκη: Θέλουμε να φέρουμε το βιβλίο πιο κοντά στους μαθητές και μαθήτριες γιατί έτσι ενισχύεται η δημιουργικότητα, η φαντασία τους * Π. Μαρινάκης: Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στην αγορά, δεδομένων των επιπτώσεων από την κρίση στη Μ. Ανατολή και ενόψει των εορτών του Πάσχα * Λάρισα-Δίκη για τα Τέμπη: Την Μ. Δευτέρα συνεχίζεται η δίκη

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2024

Σ. Ζαχαράκη: Στο πρώτο 15νθήμερο Ιανουαρίου οι αιτήσεις για 20.000 στεγαστικά δάνεια του προγράμματος «Σπίτι μου ΙΙ»

 


Στη νέα εθνική στρατηγική για το στεγαστικό που εκπονείται και θα υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσα στο επόμενο διάστημα, αναφέρθηκε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη

σε ραδιοφωνική συνέντευξή της.

Η υπουργός ανακοίνωσε ότι η ΚΥΑ για το πρόγραμμα «Σπίτι μου ΙΙ» θα εκδοθεί τις προσεχείς ημέρες ώστε εντός του πρώτου 15νθήμερου του Ιανουαρίου 2025 να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι στις τράπεζες τις αιτήσεις για τα 20.000 επιδοτούμενα, από το κράτος, στεγαστικά δάνεια.

Η ίδια διευκρίνισε: «Το "Σπίτι μου ΙΙ" είναι ένα κοινό πρόγραμμα το οποίο θα υλοποιήσουμε με το υπουργείο Οικονομικών, τον κ. Παπαθανάση και την Αναπτυξιακή Τράπεζα και θα προσφέρει 20.000 φτηνά επιδοτούμενα δάνεια σε νέα ζευγάρια και οικογένειες. Δίνεται η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να αποκτήσουν ένα σπίτι αξίας 250.000 ευρώ και το δάνειο από την τράπεζα να φτάνει μέχρι το ποσό των 190.000 ευρώ. Στο νέο πρόγραμμα προβλέπεται αυξημένη επιδότηση επιτοκίου για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους. Δηλαδή, έρχεται το κράτος και καλύπτει τα 3/4 του επιτοκίου αφήνοντας μόνο το 1/4 να καταβληθεί από τον δικαιούχο τρίτεκνο ή πολύτεκνο. Επίσης έχουν επέλθει με παραίνεση του Πρωθυπουργού, δύο πολύ σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το «Σπίτι μου Ι». Το εισόδημα που προσμετράται είναι της τελευταίας τριετίας και όχι μόνο του προηγούμενου χρόνου, ενώ δεν υπάρχει ο αυστηρός χρονικός περιορισμός για την παρουσίαση συγκεκριμένου διαμερίσματος στην τράπεζα. Να θυμίσω επίσης ότι ανεβάσαμε το ηλικιακό όριο από τα 39 έτη που ήταν το προηγούμενο στα 50 έτη προκειμένου να καλύψουμε τη γενιά που δεν είχε λόγω της κρίσης, ευκαιρία για την απόκτηση σπιτιού».