Hellenic Cypriot Press Agency

Στους 1.311 οι νεκροί από την έκρηξη βίας κατά αμάχων αλαουιτών στη Συρία * Το Ισραήλ θα σταματήσει να παρέχει ηλεκτρικό στη Γάζα * Η Ουάσιγκτον καλεί τις συριακές αρχές να καταδιώξουν τους "αυτουργούς των σφαγών" * Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2024

Συναντήσεις Ν. Δένδια με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σερβίας και τον υπουργό Άμυνας της χώρας

 


Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς έγινε σήμερα στο Βελιγράδι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

«Στη συνάντηση η οποία διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα συζητήσαμε για τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας Ελλάδας - Σερβίας και για την ενίσχυση της αμυντικής μας συνεργασίας» αναφέρει σε ανάρτηση στο Χ ο κ. Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας συναντήθηκε και με τον υπουργό Άμυνας της Σερβίας, Μπράτισλαβ Γκάτσιτς.

«Κατά τις συνομιλίες μας συζητήσαμε για την περαιτέρω ενίσχυση της στρατηγικής αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας - Σερβίας στους τομείς, μεταξύ άλλων, της εκπαίδευσης των στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων, των κοινών ασκήσεων, της διασύνδεσης των συστημάτων καινοτομίας και της επιστημονικής συνεργασίας μεταξύ των υγειονομικών υπηρεσιών» επισημαίνει με ανάρτηση στο Χ ο κ. Δένδιας. «Κατά τη συνάντηση ανταλλάξαμε επίσης απόψεις για περιφερειακά και διεθνή ζητήματα ασφάλειας και προσκάλεσα τον ομόλογό μου να επισκεφθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα την Αθήνα» προσθέτει ο κ. Δένδιας.