«Να πάει η υπόθεση απευθείας στη Δικαιοσύνη», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά, σε συνέντευξη στο «Open», σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί έγκλημα την τραγωδία των Τεμπών,
«γιατί έχουν επισυμβεί εγκληματικές παραλείψεις και φυσικά ζητάμε να αποδοθούν και ποινικές, πέραν των πολιτικών, ευθύνες και στον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών τον κ. Καραμανλή».«Εμείς δεν θα σταματήσουμε να πιέζουμε ώστε να διερευνηθεί η αλήθεια», υπογράμμισε, επισημαίνοντας ότι αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ παραδίδει σήμερα το πόρισμα του στην εισαγγελία. «Το αίτημά μας είναι: μέσω της Δικαιοσύνης ποινικές ευθύνες για τον κ. Καραμανλή και όχι μόνο. Και άρση της βουλευτικής του ασυλίας». Πρόσθεσε ότι «αυτό αφορά και άλλα πρόσωπα, τον τότε υφυπουργό Μεταφορών, ο κ. Καραγιάννης, είναι ο κ. Τριαντόπουλος, που δεν μας λέει τι έγινε με το μπάζωμα. Που πέρασαν κάποια μηχανήματα "τυχαία" από τον τόπο της τραγωδίας και άρχισαν να κάνουν χωματουργικές εργασίες και μπαζώνουν».
Τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η Εξεταστική Επιτροπή έληξε άδοξα», «η κυβερνητική πλειοψηφία ψήφισε το πόρισμά της, το οποίο λέει όλα "μέλι γάλα". Ότι αν δεν ήταν δύο-τρεις άνθρωποι που έκαναν τα λάθη τους δεν θα είχε συμβεί αυτή η τραγωδία». «Υποτιθέστω ότι θα συσταθεί προανακριτική Επιτροπή, η οποία έπρεπε να συγκροτηθεί από την αρχή, πιστεύετε ότι μετά από όλα όσα ζήσαμε στην Εξεταστική Επιτροπή ότι θα οδηγηθούμε σε κάποιο συμπέρασμα;», σχολίασε. Σημείωσε ότι αν η κυβέρνηση εννοούσε αυτό που λέει, «όλα στο φως» και δικαιοσύνη, αυτό θα είχε συμβεί. «Ένας είναι ο ένοχος. Ένοχη είναι η σιωπή της κυβέρνησης, η οποία δεν δείχνει ότι προτίθεται να βοηθήσει στη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης», υπογράμμισε.
Η κ. Κεχαγιά σημείωσε την ανάγκη να ληφθούν μέτρα ώστε να είναι ξανά ασφαλής ο ελληνικός σιδηρόδρομος, καθώς «έχει περάσει ένας χρόνος από την τραγωδία στα Τέμπη και βλέπουμε ότι δεν έχει γίνει καν πρόοδος στις παθογένειες που προϋπήρχαν». «Το ζητούμενο είναι τα μέτρα ασφαλείας», τόνισε. «Αυτό λέει και η ευρωπαϊκή εισαγγελία. Λέει, και είναι και πρωτοσέλιδο στην Εφημερίδα των Συντακτών, ότι εάν υπήρχε η σύμβαση 717, -καθώς η εισαγγελία δεν υιοθετεί την θεωρεία περί ανθρώπινου λάθους όπως κάνει το πόρισμα της ΝΔ- δεν θα είχε συμβεί αυτό το δυστύχημα, αυτό το έγκλημα. Και η ευρωπαϊκή εισαγγελία δεν είναι κάποιος λαϊκιστής στην Ευρωπαϊκή Ένωση», σημείωσε.
Σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη για την επιχειρηματική δραστηριότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «ο πρωθυπουργός και η ΝΔ προσπαθούν να κάνουν το άσπρο μαύρο». Παραπέμποντας στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά και την ευρωπαϊκή εισαγγελία σχετικά με τα Τέμπη, σχολίασε: «Όλοι, λοιπόν, είναι εναντίον της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, αλλά ο κ. Κασσελάκης έχει εταιρεία στο εξωτερικό. Σοβαρά μιλάμε τώρα; Είναι θέμα δημιουργίας πολιτικών εντυπώσεων. Ενοχλεί ο κ. Κασσελάκης». «Όλα θα έρθουν στο φως, αλλά πιστέψτε με, και σας το λέω μετά λόγου γνώσεως, ότι θα έρθουν στην ώρα τους και ο κ. Κασσελάκης θα πει τι ακριβώς συμβαίνει με τις επιχειρήσεις του», είπε. «Ο κ. Κασσελάκης θα πει τι έχει ή τι είχε. Άλλοι δεν έλεγαν και δεν έβαζαν στο Πόθεν Έσχες τους ακίνητα που είχαν στο Παρίσι, ιστορικά σπίτια του Βολτέρου», πρόσθεσε. Έθεσε το ερώτημα αν από τη μέχρι τώρα δημοσιογραφική έρευνα προκύπτει κάτι μεμπτό και τόνισε πως «είναι το θέμα που αφορά τον νόμο του Πόθεν Έσχες, όπου ο κ. Κασσελάκης, στον προβλεπόμενο από τη νομοθεσία χρόνο θα υποβάλλει δήλωση περιουσιακής κατάστασης. Δεν ήταν υπόχρεος μέχρι τώρα να υποβάλλει Πόθεν Έσχες». «Κάντε λίγο υπομονή, δεν θα απαντήσει ο κ. Κασσελάκης στον κ. Μητσοτάκη, που για να ανεβάσει τους αντιπολιτευτικούς τόνους, επειδή έχει πρόβλημα στις ευρωεκλογές, επιτίθεται στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Θα απαντήσει όταν ο ίδιος κρίνει ότι είναι έτοιμος να απαντήσει και να δώσει όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα», ανέφερε.
Μιλώντας για τις επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη και το «άθλιο» καρναβαλικό σόου στην Κέρκυρα, είπε μεταξύ άλλων ότι «κάτι δεν πάει καλά, κάτι πάει στραβά και αυτό πρέπει να επιλυθεί». Με αφορμή το μπούλινγκ που δέχονται βουλευτές επειδή ψήφισαν τον νόμο για την ισότητα στο γάμο, είπε: «Λίγη μετριοπάθεια παρακαλώ και από την Εκκλησία της Ελλάδος, η οποία δεν μπορεί να δείχνει με το δάχτυλο βουλευτές οι οποίοι λειτούργησαν κατά συνείδηση και ψήφισαν αυτό το νομοθέτημα».