Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

Δ. Αυγέρη: Συγχαρητήρια στον υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης που είπε την αλήθεια αντικρούοντας τα fake news του κυβερνητικού εκπροσώπου

 


«Σε μια κρίση ειλικρίνειας, σε συνέντευξή του στις 4/11/2023, ο κ. Αυγενάκης είχε ρίξει τις ευθύνες για τη μείωση της βασικής ενίσχυσης στην προηγούμενη γαλάζια ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, λέγοντας:

"Η μείωση κατά, περίπου 20%, στην καταβολή της βασικής ενίσχυσης στη νέα ΚΑΠ είναι προϊόν διαπραγμάτευσης της ηγεσίας του ΥπΑΑΤ την περίοδο του 2021. Η συνολική βασική ενίσχυση που προβλέπεται για το 2023 είναι 829 εκατ. ευρώ έναντι 1.068 εκατ. ευρώ το 2022"», σημειώνει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δώρα Αυγέρη.

«Χθες, κατά την εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής, ο πρωθυπουργός ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη, λέγοντας ότι γνώριζε και ότι ο ίδιος έκανε τη διαπραγμάτευση της νέας ΚΑΠ. Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά: "Το θυμάμαι γιατί εγώ έκανα τις διαπραγματεύσεις"», συνεχίζει η κυρία Αυγέρη, σχολιάζοντας:

«Όντως, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης είχε κάνει τη διαπραγμάτευση. Στο Υπουργικό Συμβούλιο στις 26/7/2021 ενημερώθηκε από τον τότε υπουργό κ. Λιβανό και ενέκρινε το σύνολο της ελληνικής πρότασης για την ΚΑΠ, που αφαιρεί 240 εκατομμύρια τον χρόνο από τις τσέπες των μικρών και μεσαίων αγροτών, μόνο από τη βασική ενίσχυση».

«Συγχαρητήρια στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης που είπε την αλήθεια αντικρούοντας τα fake news του κυβερνητικού εκπροσώπου και των στελεχών της ΝΔ που μέχρι τώρα έριχναν την ευθύνη στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Συγχαρητήρια και στον πρωθυπουργό για την ανάληψη -επιτέλους- της ευθύνης που οδήγησε σε απόγνωση τον αγροτικό κόσμο της χώρας», καταλήγει η δήλωση της Δ. Αυγέρη.