Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

Παρουσιάστηκε η πρωτοβουλία της Προέδρου της Βουλής για τοποθέτηση εικαστικών έργων στη Βουλή των Αντιπροσώπων


 

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή των Αντιπροσώπων παρουσίαση και ξενάγηση στα έργα της Κρατικής Συλλογής Σύγχρονης Κυπριακής Τέχνης που φιλοξενούνται στους χώρους της Βουλής.

Η φιλοξενία έργων της Κρατικής Συλλογής Σύγχρονης Κυπριακής Τέχνης στη Βουλή των Αντιπροσώπων εμπλουτίζει τους χώρους της με μοναδικά εκθέματα σπουδαίων καλλιτεχνών και αναδεικνύει τις ιδέες και τα μηνύματα του καθενός και της καθεμιάς ξεχωριστά, από τη σύλληψη μέχρι και την υλοποίηση.

Η προσπάθεια εμπλουτισμού του κτιρίου με έργα τέχνης ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια με την επαναφορά των εργασιών της Βουλής στο κτίριο μετά το πέρας της πανδημίας. Η ιδέα υλοποιήθηκε με την τοποθέτηση εικαστικών έργων στους διαδρόμους της Βουλής, ώστε να αναδειχθεί η κυπριακή τέχνη, ιδιαίτερα στους ξένους αξιωματούχους που την επισκέπτονται. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Προέδρου της Βουλής πλήρως συνυφασμένη με τη φιλοσοφία του θεσμού, με στόχο την ανάδειξη του πολιτισμού και των τεχνών.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με συζήτηση της Προέδρου της Βουλής με εκπροσώπους της καλλιτεχνικής κοινότητας για τα θέματα κατοχύρωσης του επαγγέλματος του καλλιτέχνη, τις νομοθεσίες που πρέπει να εφαρμοστούν, καθώς και τα κίνητρα που μπορούν να δοθούν, προκειμένου να λειτουργήσουν προς όφελός τους.

Ακολούθησε ξενάγηση στα έργα τέχνης στον χώρο της Βουλής, παρουσία των δημιουργών και της επιμελήτριας της επιλογής και της εγκατάστασης των έργων.

Θερμές ευχαριστίες εκφράζονται σε όλους τους καλλιτέχνες και όλες τις καλλιτέχνιδες που παρευρέθηκαν, στην επιμελήτρια του έργου εμπλουτισμού του κτιρίου της Βουλής με τέχνη κ. Μαρίνα Χριστοδουλίδου και στις λειτουργούς της Κρατικής Συλλογής Σύγχρονης Κυπριακής Τέχνης του Υφυπουργείου Πολιτισμού.