Hellenic Cypriot Press Agency

ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι Ευρωπαίοι εισαγγελείς απέστειλαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών δικογραφία για άρση ασυλίας άλλων δύο εν ενεργεία βουλευτών * Βουλή - Α. Σαμαράς: «Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει καταστεί συνώνυμη της διαφθοράς» * Ν. Ανδρουλάκης: Η πατρίδα μας θα φύγει από αυτή τη δυστοπία μόνο με εκλογές * Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός που εξοργίζεται από τα σκάνδαλα ΕΕ-κυβερνήσεων και καλείται να πληρώσει τα σπασμένα του πολέμου * Σ. Φάμελλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί τις προοδευτικές δυνάμεις να καταθέσουν μαζί πρόταση δυσπιστίας * ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για πασχαλινό τραπέζι: Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα φτωχοποιημένης μεσαίας τάξης * Γ. Γεραπετρίτης: Η ασφάλεια ναυτικών και πλοίων και ο ανεμπόδιστος διάπλους είναι αγαθά, αδιαπραγμάτευτα για την Ελλάδα * Τ. Θεοδωρικάκος: Εθνικό στοίχημα που κερδίζουμε, η αναγέννηση της ναυπηγικής βιομηχανίας * Δ. Νατσιός: Ο σωστός τίτλος για το σχέδιο νόμου θα ήταν «παρεμβάσεις για ένα κράτος που κλέβει τον πολίτη» * Σ. Ζαχαράκη: Θέλουμε να φέρουμε το βιβλίο πιο κοντά στους μαθητές και μαθήτριες γιατί έτσι ενισχύεται η δημιουργικότητα, η φαντασία τους * Π. Μαρινάκης: Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στην αγορά, δεδομένων των επιπτώσεων από την κρίση στη Μ. Ανατολή και ενόψει των εορτών του Πάσχα * Λάρισα-Δίκη για τα Τέμπη: Την Μ. Δευτέρα συνεχίζεται η δίκη

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024

Σύσκεψη υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου για την παρουσίαση της μελέτης Generative AI Greece 2030

 


 

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο μέγαρο Μαξίμου για την παρουσίαση της μελέτης «Generative AI Greece 2030:

Τα ενδεχόμενα μέλλοντα της Παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ελλάδα». 
Η μελέτη αυτή αποτελεί μία ακόμη πρωτοβουλία στο πλαίσιο ανάδειξης της Τεχνητής Νοημοσύνης σε εθνική προτεραιότητα, όπως έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, με αφορμή τη σύσταση της Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Τεχνητή Νοημοσύνη, που θα παράξει και την Εθνική Στρατηγική για την Τεχνητή Νοημοσύνη. 
Την συγκεκριμένη μελέτη εκπόνησε το φθινόπωρο του 2023 το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», με την υποστήριξη της Ειδικής Γραμματείας Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού. Η εν λόγω μελέτη αποτελεί την πρώτη εμπειρική ερευνητική προσέγγιση στρατηγικής προόρασης (strategic foresight) για τη χρήση της Παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης (Generative Artificial Intelligence) στην Ελλάδα. Στόχος της μελέτης είναι η διαμόρφωση ενός πλαισίου στρατηγικών πρωτοβουλιών και συστάσεων πολιτικής, όπως προέκυψαν μέσα από τα ευρήματα, όσον αφορά στον αντίκτυπο του εγχώριου οικοσυστήματος της Παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης, με χρονικό ορίζοντα το 2030.
Τη μελέτη παρουσίασαν στον πρωθυπουργό ο ειδικός γραμματέας Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού, Γιάννης Μαστρογεωργίου, ο αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής και Τεχνοηθικής και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Τεχνητή Νοημοσύνη, Χαράλαμπος Τσέκερης και ο διευθυντής Έρευνας στο Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Τεχνητή Νοημοσύνη, Ευάγγελος Καρκαλέτσης.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.