«Αν ήταν προσωπική αυτή η τοποθέτηση του κ. Συρίγου θα έπρεπε να τον είχε αποπέμψει ο κ. Μητσοτάκης. Αυτό θα ήταν σαφές και ως μήνυμα προς την άλλη πλευρά όχι μόνο ως προς τον ελληνικό λαό.
Εφόσον επιμένει ο κ. Συρίγος δεύτερη και τρίτη φορά, ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να πάρει θέση αν μπορεί να είναι μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ», ανέφερε σε συνέντευξη του στον ρ/σ «Flash 99,4» ο Σωκράτης Φάμελλος, με αφορμή τις δηλώσεις του Άγγελου Συρίγου.Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τόνισε πως «το πρόβλημα είναι ότι ο κ. Συρίγος επιμένει στις θέσεις του...» και πως «οι δηλώσεις όμως αυτές, ιδίως σε μια περίοδο που η χώρα έχει ανοιχτό διάλογο με την Τουρκία, δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα στη διπλωματική πολιτική της χώρας μας. Δεν κάνεις τέτοιο "δώρο" ιδίως σε φάση διαπραγμάτευσης». Ανέφερε ότι «δεν είναι το πρώτο περιστατικό που είναι επιζήμιο για εθνικά συμφέροντα. Είχε προηγηθεί η συζήτηση του κ. Μητσοτάκη με την κ. Κοσιώνη και τον κ. Τσίμα στο ΣΚΑΙ τον Ιούλιο, στην οποία άφηνε ο ίδιος ανοιχτά ζητήματα κυριαρχίας, μίλησε δηλαδή για υποχωρήσεις στα θέματα κυριαρχίας». Τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει τοποθετηθεί από την πρώτη ημέρα σε ανώτατο επίπεδο ότι πρέπει να προχωρήσει ο ελληνοτουρκικός διάλογος στη βάση της ειρήνης και της φιλίας των δύο κρατών και λαών. Έχουμε θέσει όμως πριν αρχίσει ο διάλογος, και ακριβώς γιατί μας ανησυχούν οι δηλώσεις της κυβέρνησης, μία κόκκινη γραμμή που είναι τα θέματα κυριαρχίας και άμυνας. Δεν μπορούμε να δεχθούμε συζήτηση και προφανώς καμία υποχώρηση στα θέματα αυτά». Σημείωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να πάρει θέση και να ξεκαθαρίσει τη διπλωματική θέση της κυβέρνησης και άρα και της χώρας», καθώς «δεν μπορεί να μένουν αναπάντητες και σε εκκρεμότητα οι τοποθετήσεις του κ. Συρίγου».
Σχετικά με τον ανασχηματισμό σχολίασε μεταξύ άλλων, πως σε ό,τι αφορά το υπουργείο ΠΡΟΠΟ «σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από τις εκλογές, είναι απόδειξη της αποτυχίας της κυβέρνησης» και πως επίσης «οι επιλογές της κ. Μιχαηλίδου και του κ. Γεωργιάδη στα υπουργεία Εργασίας και Υγείας, αντίστοιχα, δεν κρίνονται ως θετικές».
Για το ζήτημα της ακρίβειας ανέφερε ότι παρά τις δεκάδες εξαγγελίες των κυβερνητικών στελεχών για την εντατικοποίηση των ελέγχων για την πάταξη αισχροκέρδειας και ακρίβειας, εκατομμύρια Έλληνες και Ελληνίδες βλέπουν στα ράφια, στους λογαριασμούς και στα πρατήρια καυσίμων τις τιμές να είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη», την ώρα που στη χώρα μας έχουμε «από τους χαμηλότερους μισθούς στην Ευρώπη, είμαστε δεύτεροι πριν από το τέλος σε αγοραστική δύναμη, έχουμε από τις υψηλότερες τιμές σε πολλά καταναλωτικά προϊόντα, καύσιμα και υπηρεσίες». Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει «τεράστιο μερίδιο ευθύνης» για την ακρίβεια που μαστίζει την χώρα, καθώς δεν παρεμβαίνει.