Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023

Η Υπουργός Υγείας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσία



Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας πραγματοποίησε σήμερα η Υπουργός Υγείας δρ Πόπη Κανάρη, ενόψει των εορταστικών ημερών για τον ερχομό της Πρωτοχρονιάς

.

Η κα Υπουργός, σε δηλώσεις της, αναφέρθηκε στις δυσκολίες του επαγγέλματος των ατόμων που ασχολούνται με τον τομέα της υγείας και στην προσήλωση αυτών στα καθήκοντα τους αυτές τις άγιες ημέρες.

«Θέλαμε να δώσουμε μια νότα ελπίδας στους ασθενείς αλλά και στήριξης στο προσωπικό, με την ευχή να είναι θωρακισμένοι με δύναμη να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες περιστάσεις, οι οποίες είναι συχνές σε ένα τέτοιο επάγγελμα, και να δώσουμε τις ευχές μας σε όλους για ένα καλύτερο 2024», ανέφερε η δρ Κανάρη.

Η Υπουργός Υγείας, αναφερόμενη στο τι έγινε κατά το έτος 2023 και στο τι μπορεί να γίνει εντός του 2024, σημείωσε ότι «υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν», προσθέτοντας: «Οι προσπάθειες όλων μας στον τομέα της υγείας είναι να προσηλωθούμε στην αναβάθμιση ακόμα περισσότερο των υπηρεσιών υγείας και στις συμπεριφορές μας προς τους ασθενείς, οι οποίες χρειάζονται ακόμα περισσότερη αξιοπρέπεια και ενσυναίσθηση».

Αναφερόμενη στο πρόγραμμα του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη σημείωσε την προσήλωση της κυβέρνησης στο Γενικό Σύστημα Υγείας.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής της στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, η Υπουργός υπέδειξε ότι το νοσηλευτήριο έχει «εξαιρετικές υπηρεσίες και κλινικές», προσθέτοντας: «Ήδη εννέα κλινικές και πέντε κλινικά εργαστήρια είναι διαπιστευμένα. Και στο Μακάρειο υπάρχουν διαπιστευμένες κλινικές και εργαστήρια και αυτό αποδεικνύει το επίπεδο των υπηρεσιών. Οι προσπάθειες μας είναι να αναβαθμίζονται οι υπηρεσίες και πιστεύω αυτές οι προσπάθειες θα είναι πιο εντατικές το 2024».