Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.  

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023

Δήλωση Προέδρου της Βουλής κ. Αννίτας Δημητρίου για τα δημοσιεύματα που αφορούν την Κύπρο

 


Δήλωση Προέδρου της Βουλής κ. Αννίτας Δημητρίου για τα δημοσιεύματα που αφορούν την Κύπρο

Σήμερα προβάλλει πιο επιτακτική από ποτέ η ανάγκη να διεξαχθεί συλλογικά, πέρα από μικροπολιτικές, μια καθολική και επισταμένη προσπάθεια για την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας μας.

Αναφέρομαι σε ένα  πανευρωπαϊκό και διεθνές πλάνο διαφώτισης, μέσα από το οποίο θα προβάλλονται όλες οι θεσμικές μεταρρυθμίσεις για την αυστηροποίηση του πλαισίου παροχής υπηρεσιών, για την πάταξη του οικονομικού εγκλήματος και την εφαρμογή των κυρώσεων.

Αυτός ο αγώνας δράσης πρέπει να αναληφθεί από τις αρμόδιες Αρχές του κράτους, όπως το Υπουργείο Οικονομικών, την Κεντρική Τράπεζα και το Invest Cyprus. Την ίδια στιγμή θα πρέπει να αξιοποιηθεί στο έπακρο και το βήμα που μας προσφέρει η κοινοβουλευτική διπλωματία για την προβολή όλων των νομοθετικών και άλλων αλλαγών που έγιναν τα τελευταία χρόνια στον τόπο μας.

Το θέμα έχει ήδη τεθεί και στη σύσκεψη αρχηγών  και εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων έτσι ώστε όλοι μαζί να συμβάλουμε συντονισμένα σε αυτό τον στόχο.

Εξυπακούεται βέβαια ότι όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας θα πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος και εκεί και όπου προκύπτουν ποινικές ευθύνες να οδηγηθούν οι συγκεκριμένες περιπτώσεις ενώπιον της δικαιοσύνης.