Hellenic Cypriot Press Agency

Στους 1.311 οι νεκροί από την έκρηξη βίας κατά αμάχων αλαουιτών στη Συρία * Το Ισραήλ θα σταματήσει να παρέχει ηλεκτρικό στη Γάζα * Η Ουάσιγκτον καλεί τις συριακές αρχές να καταδιώξουν τους "αυτουργούς των σφαγών" * Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

Κυρ. Βελόπουλος: Εξαπάτηση τα άμεσα μέτρα για τους πληγέντες από τις πλημμύρες


Κυρ. Βελόπουλος: Εξαπάτηση τα άμεσα μέτρα για τους πληγέντες από τις πλημμύρες

 Τα άμεσα μέτρα για την "στήριξη" των πληγέντων από τις πλημμύρες λόγω της κακοκαιρίας Daniel στη Θεσσαλία που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, συνιστούν τον ορισμό της εξαπάτησης. Ακόμα και τα ελλιπή ποσοστά κάλυψης στις ζημιές νοικοκυριών και επιχειρήσεων, έχουν τόσους "αστερίσκους" που ουσιαστικά θα εξαιρέσουν την πλειοψηφία των πληγέντων», δήλωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης. 
 
«Το ελάχιστο που υποχρεούται να κάνει η κυβέρνηση, είναι η πλήρης και άμεση αποζημίωση στο σύνολο της ζημιάς σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και όχι ενός ποσοστού επ’ αυτής. Το ίδιο ισχύει και για τα έσοδα στο σύνολο των επιχειρήσεων, λόγω της καταστροφής, προκειμένου οι πληγέντες να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια και όχι "μερικώς"», υποστηρίζει ο πρόεδρος του κόμματος, τονίζοντας ότι «το σύνολο της δαπάνης, άλλωστε, είναι μόλις ένα μέρος από τα εκατοντάδες εκατομμύρια που η κυβέρνηση Μητσοτάκη χάρισε στους "εθνικούς εργολάβους" για έργα που ουδέποτε παρέδωσαν».