Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Ν. Σοφιανός: Ο λαός πρέπει να βγάλει συμπεράσματα από την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ

 



Ν. Σοφιανός: Ο λαός πρέπει να βγάλει συμπεράσματα από την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ

Αναμενόμενη κίνηση αν και έχει μια αντιφατικότητα σε σχέση με τις πρώτες δηλώσεις το βράδυ των εκλογών», χαρακτήρισε την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, καθώς όπως ανέφερε «συνηθίζεται στα συστημικά κόμματα να παραιτούνται οι αρχηγοί μετά από εκλογικές ήττες».

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ, ο Ν. Σοφιανός σημείωσε ότι το ΚΚΕ «στέκεται στον απολογισμό που έκανε χθες ο Αλ. Τσίπρας ο οποίος υπερασπίστηκε το 3ο μνημόνιο, τα ματωμένα πλεονάσματα που προήλθαν από άγρια φορολεηλασία, τις συμφωνίες με τους Αμερικάνους, τη ΝΑΤΟϊκή Συμφωνία των Πρεσπών, τα οποία αποτελούν πεδίο σύγκλισης με τη ΝΔ».

Υπενθύμισε ότι ως αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε τους μισούς νόμους της ΝΔ, ενώ και σε αυτή τη θητεία με 300 προαπαιτούμενα για το Ταμείο Ανάκαμψης, θα δούμε πολλές κοινές ψηφοφορίες και σε αυτή τη Βουλή».

Ο Ν. Σοφιανός κάλεσε «έναν κόσμο που έκανε το βήμα σε αυτές τις εκλογές ψηφίζοντας το ΚΚΕ, αλλά και έναν κόσμο που το σκέφτηκε και δεν το έκανε, να βγάλει συμπεράσματα από την πορεία που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Συμπλήρωσε πως «οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ τροφοδοτούν διεργασίες σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ, καθώς μπορεί να επιχειρηθεί μια σύγκλιση μέσα στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας».

Τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχει μια κυβέρνηση της ΝΔ που ετοιμάζεται να φέρει αντιλαϊκά νομοσχέδια, στα οποία ο λαός πρέπει να αντιδράσει άμεσα».

Όπως είπε, «καθημερινά δίνεται η μάχη ενάντια στους πλειστηριασμούς για να σώνονται λαϊκά σπίτια και μαγαζιά και ταυτόχρονα δίνεται η μάχη των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ο κόσμος απεργεί, διεκδικεί, παλεύει και έτσι πιέζει και τις κυβερνήσεις και υπογράφει συλλογικές συμβάσεις κόντρα στους νόμους που έχουν ψηφίσει και οι δυό (ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ)».