Hellenic Cypriot Press Agency

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πρέπει να διασφαλιστεί ότι το Κίεβο είναι μέρος της διαδικασίας και μόνο η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να αποφασίσει για το μέλλον της * ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αναγκαίο να υπάρξει επιτέλους εναρμόνιση της Βουλής με την κοινωνία-Τα προοδευτικά κόμματα οφείλουν να καταθέσουν άμεσα πρόταση δυσπιστίας * Δ.Μάντζος-Ν.Παπάζογλου: Τα αποτελέσματα των εκλογών της Γερμανίας «έχουν προφανή σημασία για το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης» * Π. Μαρινάκης: Η Ελλάδα ως ζήτημα αρχής στηρίζει την προσήλωση στο διεθνές δίκαιο και καταδικάζει κάθε χρήση βίας έναντι κυρίαρχων κρατών * ΚΚΕ: Ελπίδα για τον λαό της Γερμανίας και όλης της Ευρώπης είναι η δυσαρέσκεια απέναντι στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ να αποκτήσει ριζοσπαστικό αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο * Άρειος Πάγος: Στη Δημοκρατία ουδείς, υπό οποιαδήποτε ιδιότητα, δικαιούται να «τρομοκρατεί» τους δικαστικούς λειτουργούς * Μ. Χρυσοχοΐδης: Αποστολή της Αστυνομίας είναι να διασφαλίσει την ομαλή και ειρηνική διεξαγωγή των εκδηλώσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα * Κυριάκος Μητσοτάκης: Πρέπει να διασφαλιστεί ότι το Κίεβο είναι μέρος της διαδικασίας και μόνο η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να αποφασίσει για το μέλλον της * ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αναγκαίο να υπάρξει επιτέλους εναρμόνιση της Βουλής με την κοινωνία-Τα προοδευτικά κόμματα οφείλουν να καταθέσουν άμεσα πρόταση δυσπιστίας * Δ. Κουτσούμπας: Να «βουλιάξουν» οι πλατείες από τα ποτάμια του λαού και της νεολαίας που θα φωνάξουν ξανά «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Αρχιεπίσκοπο Αρμενίων Κύπρου κ.κ. Gomidas Ohanian, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αντιπρόσωπο της Θρησκευτικής Ομάδας Αρμενίων στη Βουλή των Αντιπροσώπων κ. Vartkes Mahdessian.

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Ευ. Τσακαλώτος: Η κυβέρνηση φέρνει ρυθμίσεις που δεν αλλάζουν ούτε τη φιλοσοφία ούτε τη δομή του εξωδικαστικού μηχανισμού

 


Ευ. Τσακαλώτος: Η κυβέρνηση φέρνει ρυθμίσεις που δεν αλλάζουν ούτε τη φιλοσοφία ούτε τη δομή του εξωδικαστικού μηχανισμού

Σκληρή κριτική στη κυβέρνηση άσκησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, της τροπολογίας που αφορά βελτιώσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρυθμίσεων οφειλών, καταλογίζοντας της ανάλγητη νεοφιλελεύθερη πολιτική και προσπάθεια δημιουργίας τοξικού προεκλογικού κλίματος.

Ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι «η κυβέρνηση φέρνει ρυθμίσεις που δεν αλλάζουν ούτε τη φιλοσοφία ούτε τη δομή του εξωδικαστικού μηχανισμού» και σημείωσε: «Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε έτσι, πρέπει να λυθεί αυτό το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα. Ο κίνδυνος να μπουν κάποιοι που δεν πρέπει είναι μικρότερος από το να μην μπουν αυτοί που πρέπει να μπουν».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε «κοροϊδία το Food Pass», τονίζοντας ότι τα ποσά είναι μηδαμινά μπροστά στο τεράστιο και ανεξέλεγκτο κύμα ακρίβειας που μαστίζει την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει την άλλη εβδομάδα συγκεκριμένες κοστολογημένες προτάσεις ενώ απέρριψε τις κατηγορίες του πρωθυπουργού για σκόπιμη απουσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τις κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες για να μην ψηφίσει θετικά μέτρα.

«Ο πρωθυπουργός ήρθε να μας πει ότι δεν ψηφίζουμε, παρόλο που ο πρόεδρος μας του έριξε το γάντι για να μας πει για τις παρακολουθήσεις. Μην μας λέει λοιπόν ότι είμαστε απόντες. Παρόντες είμαστε πάντα. Εμείς βγάλαμε τη χώρα από το μνημόνιο και από τα χάλια που μας αφήσατε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος.

Τέλος κατηγόρησε τη κυβέρνηση ότι η ίδια είναι αυτή που καλλιεργεί τοξικό, αποσταθεροποιητικό κλίμα και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ απειλώντας με δεύτερες και τρίτες εκλογές.