Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net , θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Αίτημα της ΚΟ του ΜέΡΑ25 προς την ΑΔΑΕ προκειμένου να λάβει γνώση των συμπερασμάτων της έρευνας για την υπόθεση των παρακολουθήσεων

 


Αίτημα της ΚΟ του ΜέΡΑ25 προς την ΑΔΑΕ προκειμένου να λάβει γνώση των συμπερασμάτων της έρευνας για την υπόθεση των παρακολουθήσεων

Αίτημα προς την ΑΔΑΕ καταθέτει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΜέΡΑ25, προκειμένου να λάβει γνώση των ανακοινώσιμων στοιχείων και συμπερασμάτων της έρευνας που έχει διενεργήσει για την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Η βουλευτής Σοφία Σακοράφα, που εκπροσωπεί το ΜέΡΑ25 στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων, δήλωσε σήμερα:

«Οι πρόσφατες εξελίξεις σε σχέση με της ενημέρωση των κοινοβουλευτικών θεσμών από τον κ. Ράμμο, τον πρόεδρο μιας Ανεξάρτητης Αρχής, της ΑΔΑΕ, αποτελούν ένα ακόμα ολίσθημα της κυβερνητικής παράταξης στον κατήφορο της συσκότισης για την υπόθεση των υποκλοπών». Ενόψει της στάσης των υπευθύνων που φαίνεται ότι, με διάθεση ουσιαστικής άρνησης, μεθοδεύουν τακτικές αδικαιολόγητων καθυστερήσεων, η Κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός μας δηλώνει ότι είναι διαθέσιμη να δεχθεί τα όποια ανακοινώσιμα στοιχεία, τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα της σχετικής έρευνας της ΑΔΑΕ. Εάν οι θεσμοί θέλουν να κωλυσιεργούν - ή ακόμα περισσότερο αρνούνται να επιτελέσουν το ρόλο τους - η Δημοκρατία και πρέπει και θα βρει τον τρόπο να αντισταθεί. Σε αυτό το πλαίσιο το κόμμα μας θα καταθέσει σχετικό επίσημο αίτημα στην ΑΔΑΕ. Και καλούμε και τα άλλα κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ανταποκριθούν σε αυτές».