Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Δ. Κουτσούμπας: Στη Σύνοδο Κορυφής της Πράγας συμφώνησαν να σηκώσουν ακόμα μεγαλύτερα βάρη οι λαοί


 

Δ. Κουτσούμπας: Στη Σύνοδο Κορυφής της Πράγας συμφώνησαν να σηκώσουν ακόμα μεγαλύτερα βάρη οι λαοί

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στο iEnergeia.gr, σχολιάζοντας την Σύνοδο Κορυφής για την Ενέργεια στην Πράγα σημείωσε ότι «στη Σύνοδο Κορυφής συμφώνησαν να σηκώσουν ακόμα μεγαλύτερα βάρη οι λαοί, έτσι ώστε να μην πληγεί η περιβόητη ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου. Σπέρνουν νέους ανέμους και θα θερίσουν κοινωνικές θύελλες».

Είπε ότι «η μόνη ενιαία πολιτική, που έχει διαμορφώσει η ΕΕ, είναι αυτή της στρατηγικής σε βάρος των λαών των κρατών-μελών της» προσθέτοντας πως «συνένοχοι για την υλοποίηση αυτής της αντιλαϊκής στρατηγικής στη χώρα μας, είναι η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ».

«Σήμερα, οι διαφωνίες των κυβερνήσεων για την ενιαία προμήθεια φυσικού αερίου και την επιβολή πλαφόν αφορούν την κατανομή ζημιών και κερδών των ομίλων κάθε κράτους» επισήμανε, εκτιμώντας ότι «οι αντιθέσεις στο εσωτερικό της ΕΕ θα οξυνθούν το επόμενο διάστημα και η συνοχή της θα δοκιμαστεί».

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι «ο μεγάλος κερδισμένος απ' τον ενεργειακό πόλεμο ΕΕ - Ρωσίας είναι σήμερα οι ΗΠΑ, με τις εξαγωγές του πανάκριβου LNG».

Επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «στη ζούγκλα της "απελευθερωμένης αγοράς" της ΕΕ, δεν μπορούν να αξιοποιηθούν οι ενεργειακές πηγές κάθε χώρας σε όφελος της λαϊκής ευημερίας».

«Σε τελευταία ανάλυση, η "Ευρωπαϊκή Ένωση" ή θα γίνει σοσιαλιστική τελικά ή θα οδηγήσει σε όλεθρο τους λαούς της σε όλους τους τομείς. Γι' αυτό και σήμερα όλο και δυναμώνει η αναγκαιότητα αποδέσμευσης χωρών από την ΕΕ, η οποία είναι απαραίτητο να συνοδεύεται από την αναζήτηση και το άνοιγμα του δρόμου του σοσιαλισμού για τους λαούς τους», υπογράμμισε.

Τόνισε ότι «καμιά εμπιστοσύνη δεν πρέπει να υπάρξει στις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για επάρκεια».