Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Ενέργεια: Ο φορολογούμενος πληρώνει το μάρμαρο για τις επιδοτήσεις


 
Ενέργεια: Ο φορολογούμενος πληρώνει το μάρμαρο για τις επιδοτήσεις

Στον εμπαιγμό των πολιτών φαίνεται να επενδύει η Κυβέρνηση για τις επιδοτήσεις στο ρεύμα θέλοντας να αποκρύψει ότι το μάρμαρο και της ενεργειακής κρίσης το πληρώνουν οι έλληνες φορολογούμενοι. Γι΄αυτό υποστηρίζει ψευδώς πως το μεγαλύτερο ποσό των επιδοτήσεων στο ρεύμα προέρχεται από τα «υπερ-έσοδα» των εταιρειών, ενώ στην πραγματικότητα, με βάση τα έως τώρα απολογιστικά στοιχεία της ΡΑΕ, από τα 1.9 δις ευρώ των επιδοτήσεων του Σεπτεμβρίου, τα «υπερέσοδα» θα προσεγγίσουν μόλις τα 600 εκατ. ευρώ! Ακόμα όμως κι αν βρεθούν 200 εκατ. ευρώ από τα δικαιώματα εκπομπών (αισιόδοξη εκτίμηση) μένουν 1.1 δισεκ. ευρώ που θα επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, μόνο για τον μήνα Σεπτέμβριο. Τα ποσά αυτά είναι μάλιστα 300 εκατ. ευρώ επιπλέον από τα προϋπολογισθέντα 800 εκατ. ευρώ του Υπουργείου Οικονομικών. Αυτά τα κενά εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ καλύπτονται τελικά πάλι από τους πολίτες, τους οποίους οφείλει να ενημερώνει σε μηνιαία το Υπουργείο Οικονομικών για τη συνεισφορά του κρατικού προϋπολογισμού στις επιδοτήσεις.
Προκλήσεις Ερντογάν: Ειδική σχέση ΕΕ–Τουρκίας με κυρώσεις & εμπάργκο όπλων

Το νέο ανθελληνικό ντελίριο του Τούρκου Προέδρου με τις παραληρηματικές αποστροφές ότι η Ελλάδα δεν είναι ίση με την Τουρκία ή ότι δήθεν τηρεί αναξιοπρεπή στάση, καθώς και η επίδοση διαβήματος στον Έλληνα Πρέσβη στην Άγκυρα σχετικά με το καθεστώς των ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, χτυπούν ξανά το καμπανάκι σε συμμάχους και εταίρους. Ο αναθεωρητισμός του κ. Ερντογάν απαιτεί χειροπιαστή απάντηση. Το διεθνές δίκαιο είναι το μεγαλύτερο όπλο της πατρίδας μας. Είναι καιρός οι εταίροι μας να σταματήσουν να υπνοβατούν μπροστά στις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο πρέπει να προχωρήσουμε στη διαμόρφωση μιας ειδικής σχέσης ΕΕ-Τουρκίας με αυτοματοποιημένες κυρώσεις όταν παραβιάζονται το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Κάθε μέρα, δε, γίνεται όλο και πιο σαφής η ανάγκη επιβολής εμπάργκο όπλων. Όσοι συνεχίζουν να εξοπλίζουν την Τουρκία υπονομεύουν ευθέως την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: Ανάπτυξη με πρωταγωνιστή το ανθρώπινο δυναμικό

Ο Τουρισμός ήταν, είναι και θα παραμείνει ένας σημαντικός πυλώνας της οικονομίας, παρότι δοκιμάστηκε από την πανδημία όσο λίγοι κλάδοι της οικονομίας. Η επίμονη και συνεχής απαίτηση και θέση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, να αποκτήσει η χώρα Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο για τον Τουρισμό που θα στοχεύει σε χρονική και χωρική επέκταση της τουριστικής περιόδου και σε προσέλκυση ακριβότερων αγορών, είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Σε αυτήν την συγκυρία, είναι τουλάχιστον επιτακτική η ανάγκη η Κυβέρνηση να εργαστεί επιτέλους σοβαρά για να σχεδιάσει κάποτε η χώρα την ανάπτυξη και την πορεία του τουρισμού της με πρωταγωνιστή το ανθρώπινο δυναμικό μας σε όλους τους τομείς. Περισσότερα ΕΔΩ κι ΕΔΩ

ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής