Hellenic Cypriot Press Agency

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πρέπει να διασφαλιστεί ότι το Κίεβο είναι μέρος της διαδικασίας και μόνο η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να αποφασίσει για το μέλλον της * ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αναγκαίο να υπάρξει επιτέλους εναρμόνιση της Βουλής με την κοινωνία-Τα προοδευτικά κόμματα οφείλουν να καταθέσουν άμεσα πρόταση δυσπιστίας * Δ.Μάντζος-Ν.Παπάζογλου: Τα αποτελέσματα των εκλογών της Γερμανίας «έχουν προφανή σημασία για το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης» * Π. Μαρινάκης: Η Ελλάδα ως ζήτημα αρχής στηρίζει την προσήλωση στο διεθνές δίκαιο και καταδικάζει κάθε χρήση βίας έναντι κυρίαρχων κρατών * ΚΚΕ: Ελπίδα για τον λαό της Γερμανίας και όλης της Ευρώπης είναι η δυσαρέσκεια απέναντι στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ να αποκτήσει ριζοσπαστικό αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο * Άρειος Πάγος: Στη Δημοκρατία ουδείς, υπό οποιαδήποτε ιδιότητα, δικαιούται να «τρομοκρατεί» τους δικαστικούς λειτουργούς * Μ. Χρυσοχοΐδης: Αποστολή της Αστυνομίας είναι να διασφαλίσει την ομαλή και ειρηνική διεξαγωγή των εκδηλώσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα * Κυριάκος Μητσοτάκης: Πρέπει να διασφαλιστεί ότι το Κίεβο είναι μέρος της διαδικασίας και μόνο η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να αποφασίσει για το μέλλον της * ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αναγκαίο να υπάρξει επιτέλους εναρμόνιση της Βουλής με την κοινωνία-Τα προοδευτικά κόμματα οφείλουν να καταθέσουν άμεσα πρόταση δυσπιστίας * Δ. Κουτσούμπας: Να «βουλιάξουν» οι πλατείες από τα ποτάμια του λαού και της νεολαίας που θα φωνάξουν ξανά «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Αρχιεπίσκοπο Αρμενίων Κύπρου κ.κ. Gomidas Ohanian, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αντιπρόσωπο της Θρησκευτικής Ομάδας Αρμενίων στη Βουλή των Αντιπροσώπων κ. Vartkes Mahdessian.

Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

Ν. Ανδρουλάκης: Το ζητούμενο είναι να πληρώσουν όσοι έβγαλαν μεγάλα κέρδη από την ενεργειακή κρίση


 

Ν. Ανδρουλάκης: Το ζητούμενο είναι να πληρώσουν όσοι έβγαλαν μεγάλα κέρδη από την ενεργειακή κρίση

Επικριτικά σχολίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης τις κυβερνητικές εξαγγελίες για την ενέργεια σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ όπου επανέλαβε ότι η επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή, που με συνέπεια υποστηρίζει εδώ και μήνες το Κίνημα Αλλαγής, είναι άμεσα εφαρμόσιμη.

«Εδώ και αρκετό καιρό έχουμε μιλήσει για δύο μέτρα. Το πλαφόν στη λιανική τιμή, που είναι στην εργαλειοθήκη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και δεν θέλει ειδική έγκριση όπως το πλαφόν στη χονδρική, και το δεύτερο μέτρο είναι ο φόρος στα υπερκέρδη των παραγωγών. Η ΝΔ με τα μέτρα που εξήγγειλε δεν κάνει μια ουσιαστική παρέμβαση, θεσμική και ρυθμιστική, αλλά συζητάει το πλαφόν στη λιανική από τον Ιούλιο. Σωστό θα είναι να ισχύσει το πλαφόν στη λιανική τιμή από αύριο το πρωί και να μάθει ο καταναλωτής πώς θα επιμεριστεί το κόστος μεταξύ καταναλωτή, κράτους και των παραγωγών. Να υπάρχει μια δικαιοσύνη στην περιπέτεια που ζούμε. Το μεγάλο ερώτημα είναι τελικά τί θα πληρώσουν οι παραγωγοί. Αυτοί που έχουν τα μεγάλα κέρδη από αυτή την κρίση», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.