Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net , θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Τρίτη 10 Μαΐου 2022

ΜέΡΑ25 - Οι συνθήκες εργασίας στον τουρισμό

 

 

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΜέΡΑ25

Να υπάρξουν αξιοπρεπείς αποδοχές και συνθήκες εργασίας στον Τουρισμό για να απασχοληθούν οι εργαζόμενοι


Ακούμε καθημερινά για έλλειψη προσωπικού στον χώρο του Τουρισμού, τη στιγμή που παράλληλα καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες χιλιάδων καταγγελιών για ανασφάλιστη εργασία, απλήρωτες υπερωρίες, εξοντωτικά ωράρια, χαμηλές αποδοχές, απαράδεκτες συνθήκες εργασίας και διαμονής των εργαζομένων στον Τουρισμό και ακόμα και αφαίρεση των φιλοδωρημάτων τους από την εργοδοσία.

Αντί λοιπόν κάποιοι να προσπαθούν να πλέξουν για μία ακόμα φορά το γνωστό πια από την εποχή των μνημονίων αφήγημα του "τεμπέλη Έλληνα" και των νέων και ανέργων που δήθεν δεν θέλουν να πάνε να εργαστούν, να δουν λίγο τις συνθήκες που προσφέρουν και επικρατούν στον χώρο του Τουρισμού κι θα πάψουν να αναρωτιούνται μετά γιατί οι άνθρωποι αρνούνται τέτοιες συνθήκες εργασίας.

Παράλληλα, η Πολιτεία και οι θεσμοί του κράτους που υποτίθεται πως είναι επιφορτισμένοι όχι για να αναπαράγουν τέτοια στερεότυπα μαζί με τα κυρίαρχα μέσα, αλλά για να προστατεύουν και να διασφαλίζουν την αξιοπρεπή εργασία για όλες και όλους, θα πρέπει να ενσκήψουν πάνω από το "τουριστικό προϊόν" ώστε αυτό να μην παράγεται σε βάρος της αξιοπρέπειας των εργαζομένων.