Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

Δ. Κουτσούμπας: Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, κάλυψη των κενών θέσεων γιατρών και νοσηλευτών στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων

 


Δ. Κουτσούμπας: Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, κάλυψη των κενών θέσεων γιατρών και νοσηλευτών στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη διάρκεια της σημερινής περιοδείας του στα Ιωάννινα, επισκέφθηκε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, όπου συναντήθηκε με τη διοίκηση του, την Επιτροπή Αγώνα των Συμβασιούχων, και πήρε μέρος σε σύσκεψη με τα υγειονομικά σωματεία (σύλλογος εργαζομένων ΠΓΝΙ, σύλλογος εργαζομένων «Χατζηκώστα», ΕΙΝΗ) και άλλους εργαζόμενους των δύο νοσοκομείων της πόλης.

«Επισκεπτόμαστε σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας μας. Εκτός από τα γενικά, δηλαδή την ανάγκη ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, τη γενναία χρηματοδότηση που απαιτείται, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, με την πανδημία και την τεράστια ταλαιπωρία που βιώνει ο εργαζόμενος λαός, θα ήθελα να επισημάνω δύο ιδιαίτερα ζητήματα που αφορούν εδώ το συγκεκριμένο νοσοκομείο στα Γιάννενα.

Το πρώτο, την ανάγκη να προσληφθούν με αορίστου χρόνου συμβάσεις όλοι οι συμβασιούχοι που έχουν βρεθεί στον δρόμο. Πρέπει να διορθωθεί αμέσως μία αδικία από την κυβέρνηση, γιατί οι άνθρωποι αυτοί καλύπτουν διαρκείς και πάγιες ανάγκες.