Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Δ. Κουτσούμπας: Η ελπίδα και η διέξοδος για τον λαό βρίσκεται στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων σε συμπόρευση με το ΚΚΕ

 

Δ. Κουτσούμπας: Η ελπίδα και η διέξοδος για τον λαό βρίσκεται στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων σε συμπόρευση με το ΚΚΕ

Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην αποψινή του ομιλία σε σύσκεψη μαζικών φορέων του Πειραιά για την Υγεία, που πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» στη Νίκαια, ανέφερε ότι «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κουράστηκαν πολύ τρεις μέρες στη Βουλή, με τους καβγάδες και τις κάλπικες αντιπαραθέσεις για να μείνει στο απυρόβλητο ο πραγματικός ένοχος για τις μεγάλες καταστροφές, την πανδημία και τα άλλα μεγάλα προβλήματα, ο οποίος δεν είναι άλλος από την πολιτική τους, το κράτος τους και οφείλεται στην κοινή στρατηγική τους, η οποία αντιμετωπίζει τις ανάγκες του λαού ως κόστος, γιατί έχει για ευαγγέλιο τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων».

Τόνισε πως «υπάρχει ελπίδα, μακριά από όλους αυτούς και αυτή βρίσκεται στη συμμετοχή στους αγώνες και στη δράση των εργαζομένων, παντού. Βρίσκεται σήμερα εδώ, σ' αυτή τη σύσκεψη με εργατικά σωματεία και μαζικούς φορείς για την οργάνωση της πάλης, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, όπως και σε κάθε σύσκεψη που οργανώνει την πάλη, γιατί εκεί μπορεί η οργή να γίνει δύναμη αγώνα και ανατροπής. Αυτή είναι η διέξοδος για το λαό και όχι η αναζήτηση ίδιων ή παρόμοιων επίδοξων "σωτήρων" - σταρ, που το μόνο που κάνουν είναι να συνεχίζουν το ίδιο αντιλαϊκό έργο, από εκεί που το αφήνουν οι προηγούμενοι, όπως συνέβη τόσες φορές στο παρελθόν» υπογράμμμισε.

Ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι μαζί με το ιδιαίτερα κρίσιμο ζήτημα της κατάστασης του δημοσίου συστήματος Υγείας, την λαϊκή οικογένεια βασανίζουν η ακρίβεια, η ανεργία, η επιδείνωση των συνθηκών δουλειάς, η μόρφωση των παιδιών που οι οικογένειες ακριβοπληρώνουν και η πολιτική προστασία.