Hellenic Cypriot Press Agency

Στους 1.311 οι νεκροί από την έκρηξη βίας κατά αμάχων αλαουιτών στη Συρία * Το Ισραήλ θα σταματήσει να παρέχει ηλεκτρικό στη Γάζα * Η Ουάσιγκτον καλεί τις συριακές αρχές να καταδιώξουν τους "αυτουργούς των σφαγών" * Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Κάλεσμα του Τομέα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για συμμετοχή στα συλλαλητήρια για την υπεράσπιση του ΕΣΥ

 

 

Κάλεσμα του Τομέα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για συμμετοχή στα συλλαλητήρια για την υπεράσπιση του ΕΣΥ

Κάλεσμα για συμμετοχή στα συλλαλητήρια για την υπεράσπιση του ΕΣΥ απευθύνει ο Τομέας Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. «Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και οι άνθρωποί του δίνουν αυτήν την περίοδο μια άνιση μάχη με την πανδημία, σε συνθήκες αποδιοργάνωσης των νοσοκομείων και εξουθένωσης του προσωπικού, με λιγότερες δυνάμεις, με μια κυβέρνηση που έχει αφήσει το ΕΣΥ χωρίς την παραμικρή στήριξη. Και, κυρίως, με μια κυβέρνηση που ανοικτά δηλώνει πως στόχος της είναι η απαξίωση και συρρίκνωση δημόσιων δομών υγείας για να υλοποιηθεί το σχέδιο των ΣΔΙΤ και της ιδιωτικοποίησης των "φιλέτων" του ΕΣΥ», υπογραμμίζει ο τομεάρχης Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

«Η νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία και η εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών υγείας είναι ξεκάθαρα πλέον πίσω από κάθε κυβερνητική απόφαση. Και με το σχέδιό της για το "Νέο ΕΣΥ", η κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας επιχειρούν να δώσουν τη "χαριστική βολή" στη δημόσια περίθαλψη», προσθέτει.

Ο τομέαρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως «απέναντι σ' αυτήν την "ανθυγιεινή" και αντικοινωνική στρατηγική, η μόνη απάντηση είναι ένα ισχυρό υγειονομικό, κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο που θα υπερασπιστεί το ΕΣΥ, τις δομές και το προσωπικό του».

«Η αυριανή κινητοποίηση και τα συλλαλητήρια υπέρ του Δημόσιου Συστήματος Υγείας που διοργανώνουν φορείς των υγειονομικών και της κοινωνίας είναι σημαντικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση. Γι' αυτό και ο Τομέας Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί τους εργαζόμενους του ΕΣΥ, τους Συλλόγους των ασθενών, τις τοπικές κοινωνίες, όλους τους πολίτες που αντιλαμβάνονται την αξία των δημόσιων δομών υγείας, να συμμετέχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις αυτές και σε όσες οργανωθούν στο μέλλον», καταλήγει ο κ. Ξανθός.