Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Κυρ. Βελόπουλος: Διαχρονικά οι κυβερνήσεις δεν προστατεύουν τον πολιτισμό και την πολιτιστική κληρονομιά μας

 Κυρ. Βελόπουλος: Διαχρονικά οι κυβερνήσεις δεν προστατεύουν τον πολιτισμό και την πολιτιστική κληρονομιά μας

Η πολιτιστική μας κληρονομιά δεν προστατεύεται και διαχρονικά οι κυβερνήσεις δεν ζητούν την επιστροφή των ελληνικών αρχαιοτήτων που έχουν κλαπεί και βρίσκονται σε χώρες του εξωτερικού υποστήριξε μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή κατά την συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Πολιτισμού, «για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς», ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

«Αυτό που έχουμε να αναδείξουμε ως χώρα είναι ο πολιτισμός μας. Εδώ και πολλές δεκαετίες αδικούμε τον πολιτισμό μας. οι κυβερνήσεις δυστυχώς δεν προστατεύουν τον πολιτισμό μας και την πολιτιστική κληρονομιά μας. Δυστυχώς η προηγούμενη κυβέρνηση υποθήκευσε στην πολιτιστική μας κληρονομιά με τα μνημόνια που υπέγραψε με τους δανειστές μας, δίνοντας τη δυνατότητα σε δήθεν αρχαιολόγους και περιηγητές να καταληστεύουν την κληρονομιά μας και να γεμίζουν ξένα μουσεία και παραχωρώντας εθνικά μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και προσέθεσε.

«Ένα μεγάλο έγκλημα, διαχρονικό έγκλημα, που κάνουν όλες οι κυβερνήσεις, είναι ότι ποτέ δεν ζητούν τίποτα, κανένα από τα αντικείμενα που έχουν κλέψει ξένοι και τα οποία κοσμούν ξένα μουσεία. Αντίθετα, έχω εδώ κατάλογο με χώρες που διεκδικούν και κερδίζουν, παίρνουν πίσω αντικείμενα που τους ανήκουν», είπε.

Συνεχίζοντας ο κ. Βελόπουλος άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό, για το θέμα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα.

«Ο πρωθυπουργός προ ημερών μίλησε εκ του ασφαλούς για τα γλυπτά του Παρθενώνα. Πουλάει πατριωτισμό; Γιατί δεν ζήτησε και τα κλεμμένα των Γερμανών από την κ. Μέρκελ που ήρθε στην Αθήνα; Γιατί δεν ζήτησε τα λεφτά από το κατοχικό δάνειο, τις επανορθώσεις; Και γιατί πήγε στη Γαλλία για να ζητήσει τα γλυπτά του Παρθενώνα; Αφού αμέσως μετά πήγε στην Αγγλία», ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και προσέθεσε: «Ο κ. Ερντογάν χθες μίλησε για το μεγαλείο της Τροίας. Και αναρωτιέμαι έχετε ακούσει εσείς ποτέ Έλληνα πρωθυπουργό να μιλά για το μεγαλείο του Βυζαντίου, ή της αρχαϊκής εποχής; Έχει μιλήσει ποτέ Έλληνας πολιτικός για την χιλιόχρονη ελληνική αυτοκρατορία στο Βυζάνιο; Όχι. Γιατί υπάρχει η ψευτοαριστερά, που ό,τι ελληνικό και ιστορικό το θεωρεί φασιστικό και αναχρονιστικό. Εσείς όμως φταίτε γι' αυτό, γιατί με την στάση σας ενοχοποιήσατε στον Έλληνα την γαλανόλευκη, που είναι η μήτρα για τον πολιτισμό μας».

«Εμείς είμαστε πατριωτικό κόμμα. Κουβαλάμε μέσα μας τον τόπο μας. Κουβαλάμε την Ελλάδα όπου κι αν πάμε. Αυτή είναι η πατρίδα που θέλουμε. Δεν φεύγει από την καρδιά μας. Θα υποστούμε απώλειες αλλά ελπίζουμε ότι θα μάθουμε από τις εμπειρίες μας. Υποσχόμαστε όμως ότι δεν προδώσουμε ποτέ κανένα από εσάς και κανέναν Έλληνα πατριώτη», κατέληξε ο κ. Βελόπουλος.