Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net , θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Το ΜέΡΑ25 στηρίζει την απεργία των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ

 


Το ΜέΡΑ25 στηρίζει την απεργία των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ

Το ΜέΡΑ25 στηρίζει την απεργία των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ που πραγματοποιείται σήμερα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα του συναδέλφου τους Πέτρου Γιάμαλη.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι οι εργαζόμενοι «θέτουν πέντε συγκεκριμένα αμείλικτα ερωτήματα προς τη διοίκηση του οργανισμού στο πλαίσιο αυτής της κινητοποίησής τους, τα οποία πρέπει να απαντηθούν άμεσα τόσο από τη διορισμένη κυβερνητική διοίκηση, όσο και από τον λαλίστατο υπουργό Μεταφορών της Μητσοτάκης ΑΕ κ. Καραμανλή:

1. Ελέγχθηκε το ιδιωτικό μηχάνημα λείανσης των γραμμών πριν χρησιμοποιηθεί στο δίκτυό μας; Και αν ναι, από ποιον φορέα;

2. Εξετάστηκε εάν έχει γίνει η απαιτούμενη συντήρησή του, πότε και από ποιον;

3. Η εργολαβική εταιρεία, που έχει αναλάβει το έργο, τηρούσε τα μέτρα ασφαλείας;

4. Είναι αλήθεια ότι είχε σημειωθεί ξανά βλάβη στο ίδιο μηχάνημα; Εάν ναι, πότε και από ποιον ελέγχθηκε η αποκατάστασή της;

5. Ποια είναι η διαδικασία που προβλέπει τη συνοδεία εργαζόμενων της ΣΤΑΣΥ σε μηχανοκίνητες εργασίες αναδόχων;

Το ΜέΡΑ25 επισημαίνει ότι «δεν θα ανεχτούμε να θρηνήσουμε κανέναν άλλο εργαζόμενο για να προστατευτούν τα κέρδη των ιδιωτών εργολάβων της Μητσοτάκης ΑΕ. Ως ΜέΡΑ25 στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων και ζητάμε την κατάργηση εδώ και τώρα της επαίσχυντης, μνημονιακής, εργολαβικής και ενοικιαζόμενης εργασίας, χωρίς δικαιώματα και μέσα προστασίας των εργαζομένων».