Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Βουλή: Άρση ασυλίας για τους Παύλο Πολάκη και Διονύση Καλαματιανό

 

Βουλή: Άρση ασυλίας για τους Παύλο Πολάκη και Διονύση Καλαματιανό

Την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής, με 174 ψήφους υπέρ, 97 ψήφους κατά της άρσης ασυλίας και 9 «παρών».

Η άρση ασυλίας του κ. Πολάκη αποφασίστηκε μετά από μήνυση που υπέβαλε ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση, σε ανάρτηση του βουλευτή στο facebook.

Ο Παύλος Πολάκης, πριν την διεξαγωγή της ψηφοφορίας, απευθύνθηκε στην εθνική αντιπροσωπεία, δηλώνοντας εκ προοιμίου ότι «ούτε τον Στουρνάρα ούτε τις μηνύσεις του» φοβάται. Όμως, όπως είπε, είναι νομικά και ουσιαστικά αβάσιμη η μήνυση του διοικητή της ΤτΕ, είναι μια μήνυση εκδικητική, επειδή έχει ασκήσει κριτική για πράξεις και παραλείψεις του κ. Στουρνάρα. «Κάνοντας το χατίρι στον Στουρνάρα και αίροντας την ασυλία μου -φοβούμενοι ότι μπορεί να ζητήσει να πληρωθούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια κάποιων υπουργών σας και κυρίως του κόμματος σας- κάνοντας το χατίρι του Στουρνάρα, πρέπει να γνωρίζετε ότι ανοίγετε διάπλατα την κερκόπορτα της ποινικοποίησης του κοινοβουλευτικού ελέγχου, δημιουργείτε αντισυνταγματικό προηγούμενο φαλκίδευσης της ελευθερίας του λόγου του βουλευτή, το οποίο ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί και εναντίον σας στο μέλλον, από μια διαφορετική πλειοψηφία», είπε ο Παύλος Πολάκης, απευθυνόμενος στους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας.