Hellenic Cypriot Press Agency

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Φ. Γεννηματά: Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς

 Φ. Γεννηματά: Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς

Tην υποστήριξη του Κινήματος Αλλαγής προς τους εργαζομένους της Τράπεζας Πειραιώς, εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά, σε συνάντηση που είχε λίγο πριν το μεσημέρι με τον Σύλλογο των εργαζομένων στη Τράπεζα.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι «ενέργειες καταστρατήγησης εργασιακών δικαιωμάτων από την Διοίκηση της Τράπεζας», όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου του ΚΙΝΑΛ.

Στην συνάντηση συμμετείχαν οι αρμόδιοι βουλευτές, Κώστας Σκανδαλίδης και Γιώργος Μουλκιώτης.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής δήλωσε, ότι «η σημερινή Διοίκηση προωθεί τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την χαριστική παράδοση της Τράπεζας στους εκλεκτούς της, μετά το σκάνδαλο που κόστισε 2,36 δισ. ευρώ στη δημόσια περιουσία κατά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς». Πρόσθεσε δε, ότι το ζήτημα αυτό για το Κίνημα Αλλαγής δεν έχει κλείσει.

Η κ. Γεννηματά επεσήμανε ότι «η Διοίκηση εκμεταλλεύεται την υποβάθμιση του ΣΕΠΕ και την απουσία ελέγχων και επιχειρεί να εξαναγκάσει εργαζόμενους σε αποχώρηση και μεθοδεύει την καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων».

Κατέληξε με την αναφορά ότι το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων, όπως και σε ανάλογες περιπτώσεις έπραξε και θα φέρει το θέμα στη Βουλή.