Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net , θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Κυρ. Βελόπουλος: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συγκρίνονται για το ποιος είναι λιγότερο κακός για την πατρίδα


 

Κυρ. Βελόπουλος: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συγκρίνονται για το ποιος είναι λιγότερο κακός για την πατρίδα

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, κατά την πρωτολογία του, ζήτησε να υπάρξει μια επαναξιολόγηση της πράσινης πολιτικής και ανάπτυξης. Αναρωτήθηκε «πώς μπορεί να συνυπάρξουν οι ανεμογεννήτριες με τα πράσινα δάση, λέγοντας «πως μπορούν να συνυπάρξουν, πως μπορεί να ανέβουν στα δάση εάν δεν ανοίξουν δρόμοι, άρα δεν μπορεί βάση του Συντάγματος να υπάρξουν».

Για το Ταμείο των Χορηγών, ο κ. Βελόπουλος είπε ότι έχουμε «την αρνητική εμπειρία ακόμα από το Ταμείο Μολυβιάτη που ακόμα το ψάχνουμε» και συνέστησε στον πρωθυπουργό «να μην την πάθετε όπως οι προηγούμενοί σας, που εκατομμύρια χάθηκαν και δεν δόθηκαν στους πληγέντες».

Σχετικά με την πρόληψη, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης πρότεινε «να θωρακιστούν οι καμένες περιοχές» προβλέποντας ότι «στην Βαρυμπόμπη θα πλημμυρίσουν το χειμώνα οι περιοχές και θα θρηνήσουμε θύματα» και ζήτησε «να μην μείνουμε σε αγκυλώσεις. Βάλτε ανθρώπους που να σκέφτονται ελληνικά, πρακτικά, χωρίς να κοιτάνε τις μίζες και τις μιζούλες» και πρότεινε να υπάρξει μια διακομματική επιτροπή για να ελέγχει τα κονδύλια.

«Δεν μπορεί με την πρώτη φωτιά να καιγόμαστε και με την πρώτη βροχή να πνιγόμαστε, αυτό δεν είναι κράτος, να πάμε να πνιγούμε τότε όλοι» είπε ο κ. Βελόπουλος και κάνοντας «έκκληση στην σοβαρότητα και στην ανθρωπιά όλων, να σκεφτούμε σοβαρά και να υπάρξει μια διακομματική επιτροπή που να εποπτεύει».

Αναφορικά με τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Σπανού, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ανέφερε πως μπορεί να τις αναίρεσε «αλλά ξέρουμε όλοι μας πως γίνεται αυτό», ανέφερε ότι αυτό που είπε ήταν ότι επιλέξατε να «θυσιαστούν περιουσίες για να σωθούν ζωές».

Ο κ. Βελόπουλος ανέφερε πως υπάρχουν «εγκλήματα 30 χρονών που έχουν γίνει που σήμερα σκάνε στα χέρια της συγκεκριμένης κυβέρνησης» καθώς δεν έχουν αγοραστεί σύγχρονα αεροσκάφη. Αντί, είπε, να δοθούν εκατομμύρια στα ΜΜΕ, θα μπορούσαν να είχαν αγοραστεί τα αντίστοιχα σύγχρονα αεροσκάφη, επίσης, θα μπορούσαν να είχαν αγοραστεί, όπως έκανε η Ρουμανία, σύγχρονα πυροσβεστικά οχήματα από ευρωπαϊκά κονδύλια και όχι να έχουμε πυροσβεστικά που δεν έχουν λάστιχα ή σάπιες μάνικες και ερείπια.

Οι πυροσβέστες από την Αυστραλία, ανέφερε, ήρθαν εδώ με τα ντρόουν τους ενώ εμείς είχαμε πυροσβέστες που έδιναν την μάχη με μπουκάλια.!

Τα πτητικά μέσα, ανέφερε, δεν πετούν γιατί δεν έχουν αυτόματο σύστημα πλοήγησης, με αποτέλεσμα όταν υπάρχει πολύ καπνός να μην μπορεί να προσεγγίσουν μια περιοχή. Υπάρχουν, είπε, συστήματα που μπορεί να κάνουν τα ελικόπτερα να επιχειρούν και το βράδυ, όπως αυτά που έχει η Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, ευχαρίστησε όλους τους πιλότους, τους πυροσβέστες και την ΕΛΑΣ που έδωσαν τη ζωή για να σωθεί η πατρίδα. Σημείωσε όμως πως η Πυροσβεστική δεν κινητοποίησε τους 2.500 εθελοντές πυροσβέστες. Ρώτησε εάν ισχύει ότι δεν έγινε έγκαιρα η ανανέωση της μίσθωσης του ρώσικου Μπεριέβ. Μίλησε για μεγάλη ανοργανωσιά.

Ο κ. Βελόπουλος αναρωτήθηκε γιατί δεν έγινε μια εξεταστική επιτροπή για το Μάτι και το απέδωσε σε συγκάλυψη ευθυνών σε στελέχη που έχουν διατηρηθεί και σήμερα, όπως ο κ. Κολοκούρης και Τσουβάλας.

Παρατήρησε ότι το χειροκρότημα στους πυροσβέστες και στους γιατρούς είναι καλό, αλλά «δεν ταΐζει τους ανθρώπους αυτούς» και πρόσθεσε πως «οι πυροσβέστες ως εκτός έδρας παίρνουν 9 ευρώ ημερησίως! Ντροπή σε όλους μας αυτό».

Χαρακτήρισε «τεράστιο το λάθος να δοθεί η αναδάσωση σε ιδιώτες» λέγοντας ότι για να γίνει αναδάσωση των καμένων περιοχών απαιτείται πάνω από 1 δισ. ευρώ. Ζήτησε η αναδάσωση να μην γίνει με πεύκα «που οι αρχαίοι Ρωμαίοι το θεωρούσαν καταραμένο φυτό» λέγοντας ότι χρειάζεται ειδική μελέτη από δασολόγους και ειδικούς. Μην δοθούν, είπε, χρήματα σε φυτά που δεν ευδοκιμούν, αλλά «είναι υβρίδια που φτιάχνουν μεγάλες εταιρείες όπως η Μπάγερ για να βγάλουν λεφτά».

Η Βουλή, είπε ο κ. Βελόπουλος, «θα πρέπει να νομοθετήσει ότι δεν θα γίνει καμία επένδυση σε καμένη γη. Καμία ανεμογεννήτρια. Αυτό δεν είναι επένδυση» παρατηρώντας ότι «αυτές δεν ανακυκλώνονται γιατί οι έλικες τους είναι από σπάνιες γαίες που είναι τοξικές» γι΄ αυτό σαπίζουν στις ΗΠΑ και στην Γερμανία. Επίσης, τόνισε, θα πρέπει να εκλείψουν και κίνητρα όπως αυτά που υπήρχαν στο σχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού για την αξιοποίηση του κτήματος στο Τατόι με την ύπαρξη ξενοδοχείων και spa.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, καταλήγοντας στην πρωτολογία του, ανέφερε ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συγκρίνονται μεταξύ τους για το ποιος περισσότερο είναι λιγότερος κακός. «Εάν δεν μπορείτε να κάνετε καλό στη χώρα σηκωθείτε και φύγετε, κάντε εκλογές για να τελειώνει το παραμύθι. Τα έχετε βρει μεταξύ σας φαίνεται, αλλά εμείς θα είμαστε εδώ για να σας κρίνουμε, να σας επικρίνουμε αυστηρά αλλά και να σας κάνουμε προτάσεις. Εμείς έχουμε σχέδιο, πρόγραμμα, είμαστε η φωνή της λογικής. Είμαστε η πατριωτική, η ελληνική φωνή, η Ελληνική Λύση» είπε ο κ. Βελόπουλος.

Κυρ. Βελόπουλος (δευτερολογία): Η αποχώρηση του πρωθυπουργού πριν την ολοκλήρωση της συζήτησης, είναι ασέβεια προς τους πυρόπληκτους- Κατέθεσε δύο προτάσεις για αιολικά πάρκα και αντιπυρική προστασία

Την έντονη αποδοκιμασία του εξέφρασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, για το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός, εξ αιτίας της προγραμματισμένης συνομιλίας που είχε με τον επίτροπο Διαχείρισης Κρίσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποχώρησε πριν τις δευτερολογίες των αρχηγών της ελάσσονος αντιπολίτευσης, λέγοντας «πως αυτό είναι ασέβεια προς τους πυρόπληκτους, όχι προς τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς». Σημείωσε ότι εφόσον η συζήτηση στην Βουλή είχε ανακοινωθεί πριν πολλές ημέρες, θα μπορούσε να είχε φροντίσει να έχει προγραμματίσει για αργότερα το τηλεφωνικό του ραντεβού με τον επίτροπο και πρόσθεσε πως «εάν έχουμε κώλυμα να μιλήσουμε στο Κοινοβούλιο, πώς θα σβήσουμε τις πυρκαγιές».

   Χαρακτήρισε σοβαρή «αποκάλυψη» αυτό που είπε ο πρωθυπουργός, ότι έχει δεσμευτεί ο ίδιος για 200% αύξηση της ανανεώσιμης ενέργειας, καθώς, όπως είπε, αυτό σημαίνει 200% περισσότερες ανεμογεννήτριες. Και αναρωτήθηκε: «Σε ποιους έχει δεσμευτεί, γιατί δεσμεύτηκε ούτε το πού θα τοποθετηθούν αυτές οι ανεμογεννήτριες; Και σηκώθηκε και έφυγε..».

   Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης επέμεινε ότι οι ανεμογεννήτριες δεν αποτελούν πράσινη ενέργεια, σε αντίθεση, όπως είπε, «με την εξόρυξη φυσικού αερίου που είναι οικολογική εξόρυξη» και υπογράμμισε πως είναι αδιανόητο, «κάποιοι να επιμένουν να βάλουμε ανεμογεννήτριες, που έχουν μέσα τοξικά απόβλητα, που χρειάζονται 1.000 τόνους τσιμέντου για να πακτωθούν και να επιλέγουν το φυσικό αέριο». Αυτό, είπε, «εγώ δεν το καταλαβαίνω» και ενημέρωσε ότι μπορεί να προσκομίσει όλες τις σχετικές έρευνες για αυτά που υποστηρίζει.

   Ο κ. Βελόπουλος αναρωτήθηκε, επίσης, τι σημαίνει αυτό που είπε ο κ. Τσίπρας ότι «κρατάει τον πρωθυπουργό ο Τσουβάλας και ο Κολοκούρης» και σημείωσε ότι «θα περίμενε από τον κ. Μητσοτάκη να πει ότι δεν τον κρατά κανείς.

   Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κατέθεσε στα πρακτικά ένα dvd με τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ότι «δεν γίνονται εξορύξεις» και ένα με τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Σπανού, που δήλωσε πως κληθήκαμε «να σβήσουμε μια φωτιά μόνη μας, χωρίς αεροπλάνα, ελικόπτερα και επίγεια πυροσβεστικά μέσα (...) που τα περισσότερα επίγεια μέσα είχαν εντολή μη κατάσβεσης» σχολιάζοντας πως «είτε ο κ. Σπανός είναι ανόητος ή βλαξ, που δεν το πιστεύω ή λέει ψέματα, ότι και εάν πάντως συμβαίνει, αυτό σημαίνει ότι κακώς τον επιλέξατε για περιφερειάρχη».

   Εμείς, είπε ο κ. Βελόπουλος, ζητάμε από το 55% των Ελλήνων που έχουν απογοητευτεί από τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει «να στηρίξουν άλλες πολιτικές, άλλες προτάσεις και δεν εννοώ να ψηφίσουν Ελληνική Λύση μόνο, καθώς εγώ δεν έχω τέτοια έπαρση και αλαζονεία. Να ψηφίσουν μικρότερα κόμματα για να στείλουν ένα μήνυμα ότι τέρμα πια το ψέμα, η υποκρισία και η μισή αλήθεια εδώ μέσα».

   Σχετικά με την αγορά πτητικών εναέριων μέσων, ο κ. Βελόπουλος αναρωτήθηκε τι είναι αυτό που μας κρατάει και δεν αγοράζουμε ιαπωνικά αεροσκάφη και πρέπει να αγοράσουμε μόνο αεροσκάφη από τον Καναδά. Ξέρουμε, είπε, πολύ καλά «τα βρώμικα παιχνίδια που γίνονται με τις προμήθειες και σταματώ εδώ και εάν θέλει ο κ. Χαρδαλιάς να του δώσω και τα στοιχεία». Επίσης, χαρακτήρισε ως πρόβλημα ότι «είμαστε στο ΝΑΤΟ και δεν μπορούμε να πάρουμε άλλα αεροσκάφη εκτός των χωρών του ΝΑΤΟ». Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης απευθυνόμενος στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας είπε ότι θα «μπορούσατε να έχετε ενοικιάσει πολλά περισσότερα αεροσκάφη, καθώς τα αεροσκάφη που έχουμε είναι 30 και 40 χρόνων».

   Εμείς, είπε, «κάνουμε προτάσεις, ενώ η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα, συγκρούστηκαν εδώ για το ποιος έκανε το μικρότερο κακό. Εμείς θα αγωνιζόμαστε για το καλύτερο στην χώρα. Για το καλύτερο για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Αυτή είναι η διαφορά μας».

   Σήμερα, ανέφερε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ «μάλωσαν για το ποιος έκανε το 112, όπως πάμε σε λίγο εδώ μέσα θα χρειαστούμε το 166 για να μας πάρει σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, είναι απίστευτα αυτά που συμβαίνουν εδώ, εγώ αυτά δεν τα καταλαβαίνω».

   Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κατέθεσε πρόταση 65 σελίδων για την αντιπυρική προστασία της χώρας, λέγοντας πως «εμείς ήρθαμε εδώ και θα μείνουμε για να βοηθήσουμε την πατρίδα» καθώς και την πρόταση του κόμματος για τα αιολικά πάρκα.