Hellenic Cypriot Press Agency

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πρέπει να διασφαλιστεί ότι το Κίεβο είναι μέρος της διαδικασίας και μόνο η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να αποφασίσει για το μέλλον της * ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αναγκαίο να υπάρξει επιτέλους εναρμόνιση της Βουλής με την κοινωνία-Τα προοδευτικά κόμματα οφείλουν να καταθέσουν άμεσα πρόταση δυσπιστίας * Δ.Μάντζος-Ν.Παπάζογλου: Τα αποτελέσματα των εκλογών της Γερμανίας «έχουν προφανή σημασία για το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης» * Π. Μαρινάκης: Η Ελλάδα ως ζήτημα αρχής στηρίζει την προσήλωση στο διεθνές δίκαιο και καταδικάζει κάθε χρήση βίας έναντι κυρίαρχων κρατών * ΚΚΕ: Ελπίδα για τον λαό της Γερμανίας και όλης της Ευρώπης είναι η δυσαρέσκεια απέναντι στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ να αποκτήσει ριζοσπαστικό αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο * Άρειος Πάγος: Στη Δημοκρατία ουδείς, υπό οποιαδήποτε ιδιότητα, δικαιούται να «τρομοκρατεί» τους δικαστικούς λειτουργούς * Μ. Χρυσοχοΐδης: Αποστολή της Αστυνομίας είναι να διασφαλίσει την ομαλή και ειρηνική διεξαγωγή των εκδηλώσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα * Κυριάκος Μητσοτάκης: Πρέπει να διασφαλιστεί ότι το Κίεβο είναι μέρος της διαδικασίας και μόνο η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να αποφασίσει για το μέλλον της * ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αναγκαίο να υπάρξει επιτέλους εναρμόνιση της Βουλής με την κοινωνία-Τα προοδευτικά κόμματα οφείλουν να καταθέσουν άμεσα πρόταση δυσπιστίας * Δ. Κουτσούμπας: Να «βουλιάξουν» οι πλατείες από τα ποτάμια του λαού και της νεολαίας που θα φωνάξουν ξανά «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Αρχιεπίσκοπο Αρμενίων Κύπρου κ.κ. Gomidas Ohanian, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αντιπρόσωπο της Θρησκευτικής Ομάδας Αρμενίων στη Βουλή των Αντιπροσώπων κ. Vartkes Mahdessian.

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Αλ. Τσίπρας: Με το εργασιακό ο κ. Μητσοτάκης εξοφλεί γραμμάτιο έναντι εκείνων που τον στήριξαν προεκλογικά


Αλ. Τσίπρας: Με το εργασιακό ο κ. Μητσοτάκης εξοφλεί γραμμάτιο έναντι εκείνων που τον στήριξαν προεκλογικά

 

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για το εργασιακό, την διαχείριση της πανδημίας αλλά και για τη μείωση του αριθμού των εισακτέων στα Πανεπιστήμια με τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξή του στο Star Channel.

Ξεκίνησε με τα θέματα εξωτερικής πολιτικής όπου υποστήριξε ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν θα αξιοποιήσει το θετικό μομέντουμ για να πιέσει την Τουρκία στην κατεύθυνση της παραπομπής της διαφοράς της υφαλοκρηπίδας στην Χάγη», κάτι που όπως είπε θα στήριζε με την προϋπόθεση της τήρησης όλων των κόκκινων γραμμών που έχει θέσει η χώρα μας.

Αναφέρθηκε και στο θέμα της Βόρειας Μακεδονίας και την συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υποστηρίζοντας ότι η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βόρειας Μακεδονίας, παρότι ιδιωτικός φορέας θα μπορούσε να έχει αλλάξει όνομα όπως έγινε και με το εμπορικό επιμελητήριο. Σημείωσε ότι «Ορθώς ο κ. Δένδιας διαμαρτυρήθηκε αλλά έπρεπε να έχει φροντίσει πιο έγκαιρα διότι κατόπιν εορτής δεν έχει νόημα. Η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να εφαρμοστεί».