Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Αλ. Τσίπρας: Με το εργασιακό ο κ. Μητσοτάκης εξοφλεί γραμμάτιο έναντι εκείνων που τον στήριξαν προεκλογικά


Αλ. Τσίπρας: Με το εργασιακό ο κ. Μητσοτάκης εξοφλεί γραμμάτιο έναντι εκείνων που τον στήριξαν προεκλογικά

 

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για το εργασιακό, την διαχείριση της πανδημίας αλλά και για τη μείωση του αριθμού των εισακτέων στα Πανεπιστήμια με τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξή του στο Star Channel.

Ξεκίνησε με τα θέματα εξωτερικής πολιτικής όπου υποστήριξε ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν θα αξιοποιήσει το θετικό μομέντουμ για να πιέσει την Τουρκία στην κατεύθυνση της παραπομπής της διαφοράς της υφαλοκρηπίδας στην Χάγη», κάτι που όπως είπε θα στήριζε με την προϋπόθεση της τήρησης όλων των κόκκινων γραμμών που έχει θέσει η χώρα μας.

Αναφέρθηκε και στο θέμα της Βόρειας Μακεδονίας και την συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υποστηρίζοντας ότι η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βόρειας Μακεδονίας, παρότι ιδιωτικός φορέας θα μπορούσε να έχει αλλάξει όνομα όπως έγινε και με το εμπορικό επιμελητήριο. Σημείωσε ότι «Ορθώς ο κ. Δένδιας διαμαρτυρήθηκε αλλά έπρεπε να έχει φροντίσει πιο έγκαιρα διότι κατόπιν εορτής δεν έχει νόημα. Η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να εφαρμοστεί».