Hellenic Cypriot Press Agency

Ζελένσκι: Λυπηρή η διαμάχη με τον Τραμπ «ήρθε η ώρα να διορθώσουμε τα πράγματα» * Σχέδιο 800 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας ανακοίνωσε η φον ντερ Λάιεν * Το Λονδίνο συνεργάζεται με τους συμμάχους του για τη διασφάλιση μιας ειρήνης διαρκείας στην Ουκρανια * Παύση της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία διέταξε ο Ντ. Τραμπ * Η Ρωσία συμφωνεί να βοηθήσει τον Τραμπ να μιλήσει με το Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης *Η ανθρωπιστική βοήθεια έχει γίνει η "βασική πηγή εσόδων της Χαμάς", δηλώνει το Ισραήλ * Ιαπωνία: Για πέμπτη ημέρα καίει ανεξέλεγκτη η χειρότερη δασική πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στη χώρα εδώ και 50 χρόνια *Τζόρτζια Μελόνι: Εργάζομαι με στόχο την μείωση των διαφορών, λέει η Ιταλίδα πρωθυπουργός με αναφορά στις σχέσεις της Ευρώπης με τις Ηνωμένες Πολιτείες * Πεσκόφ: Η αναστολή της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία είναι η καλύτερη ελπίδα για ειρήνη * Το Λονδίνο συνεργάζεται με τους συμμάχους του για τη διασφάλιση μιας ειρήνης διαρκείας στην Ουκρανια * Φον ντερ Λάιεν: Σχέδιο 800 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας * «Θα είναι πολύ σημαντικό», σχολίασε ο Τραμπ για την πρώτη του ομιλία ενώπιον των δύο σωμάτων του Κογκρέσου μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο * Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Ζελένσκι * Το Μεξικό ανακοινώνει δασμολογικά και μη δασμολογικά αντίποινα τους δασμούς Τραμπ * Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι η όποια εξομάλυνση των σχέσεων με τις ΗΠΑ θα απαιτήσει την άρση των κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας. * Τζόρτζια Μελόνι: Εργάζομαι με στόχο την μείωση των διαφορών, λέει η Ιταλίδα πρωθυπουργός με αναφορά στις σχέσεις της Ευρώπης με τις Ηνωμένες Πολιτείες

Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Φ. Γεννηματά: Η πανδημία είναι εδώ παρά την εικόνα που δημιουργεί η κυβέρνηση




Φ. Γεννηματά: Η πανδημία είναι εδώ παρά την εικόνα που δημιουργεί η κυβέρνηση

 Tηλεδιάσκεψη με τους γραμματείς των Τομέων Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής, είχε η Φώφη Γεννηματά και η συζήτηση επικεντρώθηκε στις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν από το κόμμα το προσεχές διάστημα.
Η κ. Γεννηματά απευθυνόμενη στα κεντρικά στελέχη του ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι «η πανδημία είναι εδώ και, παρά την εικόνα που δημιουργεί η κυβέρνηση, τα κρούσματα παραμένουν υψηλά, όπως και οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι», ενώ πρόσθεσε ότι τα ποσοστά εμβολιασμού του πληθυσμού παραμένουν από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στις ηλικιακές ομάδες άνω των 60 ετών.
«Δεν φθάνουν οι επικοινωνιακές κινήσεις που δημιουργούν εφησυχασμό. Για να φθάσουμε στην “ ελευθερία”, χρειάζεται προσοχή, συστηματική επιτήρηση-έλεγχοι παντού με ευθύνη του κράτους για την εφαρμογή των μέτρων. Βάρος στον εμβολιασμό του πληθυσμού, στους ηλικιωμένους, στους υγειονομικούς και ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές. Να μην επαναληφθούν τα λάθη της προηγούμενης χρονιάς και να παρθούν πρόσθετα μέτρα στήριξης που έχουμε προτείνει», υπογράμμισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.
Η Φώφη Γεννηαμτά σχολίασε ακόμη την κυβερνητική πολιτική για την απασχόληση και τις εργασιακές σχέσεις λέγοντας πώς η κυβερνητική επίθεση στους εργαζομένους κλιμακώνεται. «Ξεκίνησαν με την υπονόμευση των κλαδικών συμβάσεων, ευνοώντας τους ασύδοτους εργοδότες. 
 Συνέχισαν με το δόγμα μισός μισθός-μισή δουλειά με το Πρόγραμμα Συνεργασία. Και όταν αυτό απέτυχε άφησαν 600.000 εργαζόμενους να ζουν για πολλούς μήνες, με το επίδομα των 534 ευρώ. Και τώρα προχωρούν σε πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων με το απαράδεκτο Εργασιακό Νομοσχέδιο», τόνισε η κ. Γεννηματά. 
Επεσήμανε πως η κυβέρνηση με όσα προτείνει, αφαιρεί την υποχρέωση συλλογικής σύμβασης για να γίνει διευθέτηση του χρόνου εργασίας «για να μη πληρώνουν υπερωρίες οι ασύδοτοι επιχειρηματίες. Αφήνουν απροστάτευτο τον εργαζόμενο απέναντι στον εργοδότη του. Στην πράξη καταργούν το οκτάωρο», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. 
Διευρύνοντας τη έντονη κριτική προς την κυβέρνηση, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σημείωσε πώς «η ψηφιακή κάρτα, δεν θα εφαρμοσθεί για το επόμενο χρονικό διάστημα, παρά μόνο “ πειραματικά”», ενώ, όπως τόνισε «διευκολύνουν την απελευθέρωση των απολύσεων, περιορίζοντας δραστικά τους λόγους της επαναπρόσληψης εργαζομένων που κέρδισαν δικαστικές αποφάσεις». 
Κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση πώς διαλύει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, απομακρύνοντάς το από τον έλεγχο και την ευθύνη του υπουργείου Εργασίας. «Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν μπορεί να μη βρίσκονται στην ευθύνη του κράτους, και οι υπουργοί να προβάλλουν ως ανευθυνοϋπεύθυνοι για την ασυδοσία», υπογράμμισε. 
Παρατήρησε ότι η κυβέρνηση περιορίζει δραστικά το δικαίωμα της απεργίας, αλλά και την προστασία των συνδικαλιστικών στελεχών από την απόλυση.