Hellenic Cypriot Press Agency

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πρέπει να διασφαλιστεί ότι το Κίεβο είναι μέρος της διαδικασίας και μόνο η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να αποφασίσει για το μέλλον της * ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αναγκαίο να υπάρξει επιτέλους εναρμόνιση της Βουλής με την κοινωνία-Τα προοδευτικά κόμματα οφείλουν να καταθέσουν άμεσα πρόταση δυσπιστίας * Δ.Μάντζος-Ν.Παπάζογλου: Τα αποτελέσματα των εκλογών της Γερμανίας «έχουν προφανή σημασία για το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης» * Π. Μαρινάκης: Η Ελλάδα ως ζήτημα αρχής στηρίζει την προσήλωση στο διεθνές δίκαιο και καταδικάζει κάθε χρήση βίας έναντι κυρίαρχων κρατών * ΚΚΕ: Ελπίδα για τον λαό της Γερμανίας και όλης της Ευρώπης είναι η δυσαρέσκεια απέναντι στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ να αποκτήσει ριζοσπαστικό αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο * Άρειος Πάγος: Στη Δημοκρατία ουδείς, υπό οποιαδήποτε ιδιότητα, δικαιούται να «τρομοκρατεί» τους δικαστικούς λειτουργούς * Μ. Χρυσοχοΐδης: Αποστολή της Αστυνομίας είναι να διασφαλίσει την ομαλή και ειρηνική διεξαγωγή των εκδηλώσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα * Κυριάκος Μητσοτάκης: Πρέπει να διασφαλιστεί ότι το Κίεβο είναι μέρος της διαδικασίας και μόνο η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να αποφασίσει για το μέλλον της * ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αναγκαίο να υπάρξει επιτέλους εναρμόνιση της Βουλής με την κοινωνία-Τα προοδευτικά κόμματα οφείλουν να καταθέσουν άμεσα πρόταση δυσπιστίας * Δ. Κουτσούμπας: Να «βουλιάξουν» οι πλατείες από τα ποτάμια του λαού και της νεολαίας που θα φωνάξουν ξανά «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Αρχιεπίσκοπο Αρμενίων Κύπρου κ.κ. Gomidas Ohanian, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αντιπρόσωπο της Θρησκευτικής Ομάδας Αρμενίων στη Βουλή των Αντιπροσώπων κ. Vartkes Mahdessian.

Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Φ. Γεννηματά: Η κυβέρνηση προωθεί ένα νομοσχέδιο που ακυρώνει τον κοινωνικό χαρακτήρα των λαϊκών αγορών

 


Φ. Γεννηματά: Η κυβέρνηση προωθεί ένα νομοσχέδιο που ακυρώνει τον κοινωνικό χαρακτήρα των λαϊκών αγορών

Την κατηγορία προς την κυβέρνηση ότι προωθεί ένα νομοσχέδιο που ακυρώνει τον κοινωνικό χαρακτήρα των λαϊκών αγορών και την άμεση σχέση του παραγωγού με τον καταναλωτή, απηύθυνε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, μετά την τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους των παραγωγών και πωλητών των λαϊκών αγορών.

Στη συνάντηση, που είχε ως αντικείμενο το νομοσχέδιο για τις λαϊκές που προωθεί η κυβέρνηση, παρόντες ήταν ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μ.Χριστοδουλάκης, ο γραμματέας της Κ.Ο. Β.Κεγκέρογλου και οι υπεύθυνοι της ΚΟ Μ.Κατρίνης και Α.Πάνας.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι το νομοσχέδιο διέπεται από την σκοπιμότητα εξυπηρέτησης μεγάλων συμφερόντων και συναντά την αντίθεση της μεγάλης πλειοψηφίας των παραγωγών και πωλητών.

«Αντί του αναγκαίου εκσυγχρονισμού του θεσμού των λαϊκών αγορών, το σχέδιο της κυβέρνησης οδηγεί σε υπερεξουσίες του υπουργού, δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό εις βάρος των μικρών παραγωγών και θέτει ανέφικτους όρους που αν δεν τηρήσουν θα χάνουν την άδεια τους», δήλωσε η κ. Γεννηματά της ενώ εξέφρασε την αντίθεση του ΚΙΝΑΛ σε αυτές τις μεθοδεύσεις και θα σταθεί απέναντι στο νομοσχέδιο όταν έρθει στη Βουλή. Παράλληλα, προσέθεσε, το ΚΙΝΑΛ θα καταθέσει τις δικές του προτάσεις για μια σύγχρονη λειτουργία των λαϊκών αγορών, με κύριο κριτήριο την εξυπηρέτηση του καταναλωτή, τη δυνατότητα απευθείας πρόσβασης των παραγωγών, αλλά και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των σημερινών επαγγελματιών πωλητών.