Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Χαιρετισμός Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ ΥΜΕΕ και Δήμων και Κοινοτήτων Αμμοχώστου για αναβάθμιση Στάσεων / Στεγάστρων των λεωφορείων

 


Χαιρετισμός Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ ΥΜΕΕ και Δήμων και Κοινοτήτων Αμμοχώστου για αναβάθμιση Στάσεων / Στεγάστρων των λεωφορείων

Αγαπητοί Δήμαρχοι και Πρόεδροι Κοινοτήτων Αμμοχώστου.

Σας καλωσορίζω στη σημερινή εκδήλωση που διεξάγεται για σκοπούς της υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας του Υπουργείου μου με τους Δήμους και Κοινότητες της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου για αναβάθμιση των στάσεων και στεγάστρων και των υποδομών που τις περιβάλλουν, το οποίο είναι από τις σημαντικότερες δράσεις του συνολικού Έργου Αναβάθμισης των Υποδομών Δημόσιων Μεταφορών.

Το συγκεκριμένο Έργο, το οποίο εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κρίνεται πολύ σημαντικό για την Πολιτεία και για αυτό το λόγο το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων το έχει θέσει ψηλά στην προτεραιότητα του.  Η ανάγκη για επένδυση σε σύγχρονες Υποδομές Δημόσιων Μεταφορών είναι εμφανής, βλέποντας την υφιστάμενη κατάσταση τους και τον αντίκτυπο που έχουν στην εξυπηρέτηση του κοινού. Η αναβάθμιση των Υποδομών Δημόσιων Μεταφορών αδιαμφησβήτητα θα επηρεάσει θετικά την ανάπτυξη της ίδιας της οικονομίας, του τουρισμού αλλά και την ποιότητα του περιβάλλοντα χώρου που ζούμε.

Σας διαβεβαιώ ότι το Υπουργείο μου έδωσε την απαραίτητη προσοχή προκειμένου να γίνει σωστός σχεδιασμός και δομημένο επενδυτικό πλάνο τα οποία θα επιφέρουν το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα. Αδιαμφισβήτητα, η δική σας συμβολή και στήριξη σε αυτό είναι απαραίτητη γι’ αυτό άλλωστε τον σκοπό είμαστε και σήμερα εδώ,  για να υπογράψουμε το Μνημόνιο Συνεργασίας, το οποίο ανοίγει το δρόμο για τη μεταξύ μας συνεργασία και καθορίζει την προσέγγιση για τις από κοινού ενέργειες τις οποίες τα δύο Μέρη αναλαμβάνουν για την επιτυχή υλοποίηση του Έργου.

Σε ότι αφορά τις ενέργειες που ολοκληρώθηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη και στηρίζουν την υλοποίηση του Μνημονίου, αναφέρω ότι το Υπουργείο μου έχει ολοκληρώσει το σχεδιασμό των πρότυπων στάσεων και στεγάστρων, ο οποίος προνοεί υψηλού επιπέδου προδιαγραφές κατασκευής, λειτουργικότητας και αισθητικής, έχει εξασφαλίσει τις απαραίτητες πιστώσεις μέσω ευρωπαϊκής χρηματοδότησης και εντός του μήνα θα προκηρύξει διαγωνισμό για την ανάθεση πενταετούς συμβολαίου κατασκευής και τοποθέτησης τους.

Είναι σημαντικό όπως, στους επόμενους μήνες, η μεταξύ μας συνεργασία σε τεχνοκρατικό επίπεδο να εντατικοποιηθεί προκειμένου να διαμορφωθεί και υπογραφεί λεπτομερής συμφωνίας υπηρεσιών “Service Level Agreement”, που θα προωθήσει πρακτικά την οριστικοποίηση και υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος και να δώσει τη λεπτομέρεια στις απαιτούμενες από κοινού ενέργειες.

Το συγκεκριμένο Μνημόνιο Συνεργασίας αποτελεί πρότυπο για μια μακροχρόνια Συνεργασία του Υπουργείου μου με τους Δήμους και Κοινότητες της Επαρχίας Αμμοχώστου και αναμένουμε ότι θα βοηθήσει στην επίτευξη κοινής προσέγγισης και προγραμματισμού με στόχο πάντα τη βελτίωση της προσφερόμενης υπηρεσίας προς τους πολίτες.

Περισσότερα για τους όρους Συνεργασίας και τις δράσεις που έγιναν ή προγραμματίζονται να γίνουν θα αναφερθούν στη συνέχεια μέσω παρουσίασης που θα γίνει από τον Λειτουργό του Υπουργείου μου, τον κ. Αριστοτέλη Σάββα.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους Δημάρχους Παραλιμνίου, Σωτήρας, Αγίας Νάπας και Δερύνειας αλλά και τους Προέδρους των Κοινοτήτων  Αυγόρου, Άχνας, Αχερίτου, Λιοπετρίου και Φρέναρου, που αναγνώρισαν την ανάγκη αναβάθμισης και ενήργησαν από κοινού για να προχωρήσουμε σήμερα στην υπογραφή του Μνημονίου.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Δήμο Παραλιμνίου, ο οποίος παραχώρησε σήμερα την αίθουσα για την τελετή και στο Τμήμα Δημοσίων Έργων που συντονίζει και θα εκτελέσει το συνολικό Έργο καθώς και στο προσωπικό του Υπουργείου μου που βοήθησαν στην οργάνωση της σημερινής τελετής.