Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


 ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ

: Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών: «Κρατική αρωγή προς επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς για θεομηνίες, επείγουσες ρυθμίσεις για τη στήριξη της οικονομίας, συμπληρωματικός Κρατικός Προϋπολογισμός και συνταξιοδοτική ρύθμιση»

Μια και ο κ. Βεσυρόπουλος, ο υφυπουργός, είναι εδώ θα ήθελα να κάνω μια έκκληση για τους ροδακινοπαραγωγούς σε Πιερία, Ημαθία και Πέλλα. ΟΙ άνθρωποι αυτοί δεν θα βγάλουν φέτος ούτε ένα ροδάκινο. Είναι απελπισμένοι. Πρέπει η κυβέρνηση να δώσει αποζημιώσεις. Μιλάμε για μία περιοχή, την κεντρική Μακεδονία που κάποτε ήταν πλούσια και τώρα στενάζει.

Επίσης, δεν καταλαβαίνω την μανία σας με τα αιολικά πάρκα και τα φωτοβολταϊκά. Είναι δυνατόν στον κάμπο της Λάρισας που η γη θα μπορούσε να καρπίσει και να παράγουμε πλούτο τεράστιο, και δεν αναφέρομαι σε μελιτζάνες και τομάτες, αλλά στο να αντιγράψουμε το Ισραήλ με τα υβρίδια, είναι δυνατόν εμείς να βάζουμε μέσα στη γη σίδερα για να στήσουμε φωτοβολταϊκά; Τι θα παράγει ο αγρότης για να φάμε οι υπόλοιποι; Η Ελλάδα συγκρινόμενη με το Ισραήλ θα μπορούσε να βγάζει 140 με 150 δισεκατομμύρια ευρώ από τα αγροτικά προϊόντα. Όταν όμως το κόστος των γεωργικών φαρμάκων και των γεωργικών μηχανημάτων είναι πανάκριβο πώς θα ανταγωνιστή ο Έλληνας αγρότης τους ξένους; Και κάπως έτσι καταλήγουμε να εισάγουμε προϊόντα από την Τουρκία και τη Βουλγαρία. Πρέπει όμως να κάνετε κάτι. Πρέπει να βρείτε μια λύση. Γιατί κάθε τόσο οι κυβερνήσεις καταθέτουν και από ένα νομοσχέδιο. Και έχουμε καταλήξει να έχουμε πολυνομία αλλά τα προβλήματα δεν τα λύνουμε. Σταματήστε να εγκληματείτε. Μην στήνετε φωτοβολταϊκά στη Λαρινή γη, στην γη της Μακεδονίας. Σας φωνάζουμε εδώ και πολύ καιρό και δεν κάνετε τίποτα. Και ούτε δίνετε απάντηση. Όποτε ρωτώ κάτι η απάντησή σας αφορά άλλα θέματα.

Το ΔΝΤ αναφέρει ότι το δημόσιο χρέος της χώρας μας το 2020 έφθασε στο 213% του ΑΕΠ. Άρα έχουμε μπει σε τροχιά μνημονίων. Ταξιδεύετε τη χώρα στον Καιάδα. Δεν τα λέω εγώ το ΔΝΤ τα λέει αυτά. Πρόκειται για την δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση παγκοσμίως. Πρόκειται για μια σιωπηρή εφαρμογή νέου μνημονίου. Ταυτόχρονα όμως εκτελείτε την πατρίδα, την οικονομία. Ο κ. Χατζηδάκης φέρνει τώρα νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά. Και παρ’ ότι φέρνετε συνεχώς νομοσχέδια έχουμε φθάσει στην απόλυτη φτώχεια, με τους Έλληνες να προσπαθούν να εξασφαλίσουν συμμετοχή σε voucher των 200 ευρώ! Δηλαδή κάνετε τους Έλληνες επαίτες! Όμως ο Έλληνας θέλει δουλειά, θέλει να καρπίσει το βιος του, να δώσει στα παιδιά του και τα εγγόνια του, δεν θέλει να φεύγει το παιδί του στο εξωτερικό γιατί είναι άνεργο εδώ. Ας ξεκινήσουμε όμως , έστω από σήμερα, να οργανώσουμε κάτι σοβαρό στη χώρα.

Ο πρωθυπυργός στην ομιλία στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο του 2020 είχε πει ότι έως τα τέλη Οκτωβρίου του 2020 θα έδινε τα αναδρομικά στους συνταξιούχους. Πέρασε όμως και ο Μάρτιος και δεν έδωσε τίποτα. Είπε ότι θα δώσει συντάξεις στους Ελληνο – Ποντίους και τους Βορειο – Ηπειρώτες αδελφούς μας και επίσης δεν έδωσε τίποτα. Αντίθετα προχωρήσατε σε κούρεμα των δανείων μεγάλων καναλιών, κούρεμα που φθάνει ακόμα και το 90%. Και τώρα διαπραγματεύεστε να ξανακάνετε το ίδιο. Και το κάνετε αυτό για να σας λιβανίζουν κάθε μέρα και να κόβουν τα υπόλοιπα κόμματα. Λογικό είναι, αν το κανάλι χρωστά 90 εκατ. ευρώ και εσείς κουρεύετε τα 80 εκατ. ναι θα σας λιβανίζουν όλη την ημέρα! Δεν είδα όμως να κάνετε κάτι αντίστοιχο με τον φουκαρά που έχει πάρει δάνειο για να αγοράσει ένα σπίτι και τώρα δεν μπορεί να το αποπληρώσει, γιατί του έχετε περικόψει το μισθό και τα επιδόματα. Αντίθετα κινδυνεύει με κατάσχεση. Εμεις διαφωνούμε με την δική σας τη λογική. Και επειδή η Ελληνική Λύση είναι ένα κόμμα που έχει προτάσεις και επιχειρήματα, λέμε όχι στη λογική του να παίρνουμε δάνεια για να μοιράζουμε ψίχουλα στους πολίτες. Εμείς λέμε ναι στην παραγωγή πλούτου για να ζήσει ο Έλληνας.

Η Ρουμανία είχε ΑΕΠ 160 δις το 2016 και φέτος έχει ΑΕΠ 227 δις! Εμείς από 180 δις πέρυσι φέτο έχουμε ΑΕΠ 165 δις! Ξέρετε τι είναι το ΑΕΠ; Είναι η κίνηση του χρήματος. Οι Ρουμάνοι πώς το κατάφεραν αυτό; Έκαναν χαμηλό δανεισμό, δεν χρωστούν φόρους, η φορολογία που έχουν επιβάλει στους μισθωτούς είναι σε ποσοστό 10%. Μάλιστα ο Ρουμάνος παίρνει τον μισθό του ήδη φορολογημένο, έτσι η κυβέρνηση κατάφερε να καταλύσει τη γραφειοκρατία. Ο εργοδότης παρακρατά από τον μισθό τους φόρους και τις εισφορές και τις αποδίδει κάθε μήνα. Εδώ αντίθετα γίνεται πάρτυ! Και βέβαια πώς θα ανταγωνιστούμε εμείς τους Ρουμάνους με την δική μας υψηλή φορολογία; Γι’ αυτό το λόγο οι Ελληνικές επιχειρήσεις φεύγουν από εδώ και πηγαίνουν σε άλλες χώρες. Εμεις το μόνο που κάνουμε είναι να βλέπουμε τις κυβερνήσει ς να καταθέτουν κάθε τόσο φορολογικά νομοσχέδια. Η οικονομία όμως δεν είναι χαρτιά. Είναι ύλη. Είναι αγαθά. Αν νομίζετε πως η οικονομία είναι παροχή υπηρεσιών κάνετε μεγάλο λάθος. Η οικονομία είναι παραγωγή πλούτου. Εμείς στην Ελληνική Λύση έχουμε έτοιμο κοστολογημένο και εφαρμοσμένο πρόγραμμα. Αν αύριο το πρωι ο Έλληνας μας δώσει μία 4ετία είμαστε σε θέση να του εξασφαλίσουμε το γεγονός ότι θα φάει ψωμί!

Πάμε στην πανδημία. Η οποία είναι ΚΑΙ θέμα οικονομίας. Από τον Σεπτέμβριο σας φώναζα να πάρετε το εμβόλιο sputnik v και ο πρωθυπουργός έλεγε ότι δεν γινόταν αυτό. Σήμερα όλες οι άλλες χώρες αυτό παίρνουν! Εμείς αντίθετα παίρνουμε άλλα. Για το astra zeneca σας λέγαμε ότι έχει προβλήματα, και το λέγαμε αυτό γιατί έχουμε ομάδα επιστημόνων και είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε. Και τελικά βγήκαμε αληθινοί. Σας λέγαμε να μην κάνετε lockdown, είναι λάθος, είναι έγκλημα. Εσείς λέγατε άλλα αντί άλλων. Τελικά βγήκε η κ. Λινού και είπε ότι το lockdown έπρεπε να είναι η έσχατη λύση. Η κ. Λινού το είπε. Δική σας είναι! Είχα πεί στον πρωθυπουργο να προσέξει το θέμα με την Swiss Med γιατί είναι εταιρεία μαϊμού. Δεν με άκουσε. Τελικά μετά από 10 μέρες αναγκαστήκατε να πετάξετε έξω την εταιρεία αυτή. Όλα αυτά δείχνουν ότι δεν είστε άξιοι να κυβερνάτε τη χώρα. Φωνάζαμε για τα self tests, τελικά ελληνική εταιρεία βιοπαθολογίας αναφέρει ότι τα self tests είναι ιατρική πράξη και δεν μπορεί να τα κάνει οποιοσδήποτε. Φωνάζαμε για τα φάρμακα από τον Οκτώβριο ότι έχει εγκριθεί η χρήση μονοκλωνικών φαρμάκων, εσείς και πάλι δεν ακούσατε, γιατί βέβαια το εμβόλιο είναι μεγάλη μπίζνα. Ο πρωθυπουργός είχε πεί ότι ο ιός δεν κολλά σε ΜΜΜ, μάλιστα έλεγε ότι έχει μελέτες που το αναφέρουν αυτό. Ποτέ δεν μας έδωσε αυτές τις μελέτες. Τώρα ο υπουργός ο κ. Καραμανλής λέει ότι πρέπει να αγοράσουμε λεωφορεία, γιατί η διασπορά του ιού στα ΜΜΜ είναι μεγάλη και πρέπει να περιοριστεί. Η Γερμανία με 85 εκατ. πληθυσμό έχει 11.000 κλίνες ΜΕΘ και εμείς έχουμε μόνο 1.200 και τον κόσμο στα ράντζα μέσα στους διαδρόμους των νοσοκομείων. Και αναφέρομαι σε αριθμό αναλόγως του πληθυσμού. Εκβιάζετε την Εκκλησία, η οποία συνέναισε να μην κάνουμε κανονικά Πάσχα και φέτος. Πρώτη φορά από την ίδρυση της Εκκλησίας το Πάσχα θα γίνει στις 9 η ώρα! Ήξερα ότι το Πάσχα είναι κινητή εορτή δεν γνώριζα ότι η Ανάσταση είναι εορτή σε κινητή ώρα! Το Ραμαζάνι βέβαια γιορτάζεται κανονικά. Πηγαίνετε τους ιερείς στα δικαστήρια επειδή διαφωνούν μαζί σας και ποινικοποιείτε έτσι την άλλη άποψη. Αφού θέλετε να είτε αντιρατσιστές, και καλά κάνετε, θα πρέπει να μην εκδηλώνετε ρατσισμό και απέναντι στους Έλληνες. Μας βάλατε από πέρυσι να κλειστούμε στα σπίτια το Πάσχα για να μπορέσουμε να κάνουμε καλοκαίρι, μετά είπατε να μην κάνουμε παρέλαση τον Οκτώβριο για να μπορέσουμε να κάνουμε Χριστούγεννα, τα Χριστούγεννα ειπατε να μην τα γιορτάσουμε για να μπορέσουμε να κάνουμε Θεοφάνεια, τα Θεοφάνεια να μην γιορτάσουμε για να μπορέσουμε να κάνουμε Πάσχα, τώρα μας λέτε να μην κάνουμε πάλι Πάσχα για να κάνουμε καλοκαίρι! Μα έτσι δεν γίνεστε πιστευτοί. Έχουν τρελλαθεί οι πολίτες. Γι’ αυτό βγαίνουν οι νέοι ΄εξω στις πλατείες και συνωστίζονται, γιατί δεν σας πιστεύουν. Στην αρχή λέγατε ότι δεν χρειάζονται μάσκες, μετά ότι πρέπει να τις φοράμε, πρώτα λέγατε ότι δεν χρειάζονται τεστ, τώρα λέτε ότι πρέπει να κάνουμε όλοι τεστ. Αυτές οι αντιφάσεις οφείλονται στο ότι λέτε ψέμματα συνεχώς. Και έχετε εθιστεί στο ψέμμα.

Έχω εδώ επιστολή ιατροδικαστών, την καταθέτω στα πρακτικά, οι οποίοι αμφισβητούν τους θανάτους από covid. Λένε ότι δεν οφείλονται όλοι οι θάνατοι στον covid. Επίσης, καταθέτω μελέτη που λέει ότι φέτος έχουμε λιγότερους θανάτους από πέρυσι! Πώς γίνεται αυτό; Δεν έχουμε πανδημία; Ζητάμε εδώ και καιρό και εμείς και ο ΣΥΡΙΖΑ να μας δοθούν τα πρακτικά από τις συνεδριάσεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων και λέγατε ότι δεν υπάρχουν πρακτικά. Και μαθαίνουμε σήμερα από τα πρακτικά των συνεδριάσεων της επιτροπής των λοιμωξιολόγων ότι τις αποφάσεις δεν λάμβανε η επιτροπή αλλά η κυβέρνηση! Κανονικά θα έπρεπε να έχει πέσει η κυβέρνηση. Θα έπρεπε να είχατε παραιτηθεί όλοι γιατί λέγατε ψέμματα! Ο κ. Θεοχάρης ο υπουργός τουρισμού είπε ότι όλη η χώρα είναι ασφαλής και δεν υπάρχουν νησιά covid free ή non covid free. Ωραία! Πείτε μου λοιπόν γιατί κρατάτε κλεισμένους μέσα τους Έλληνες; Γιατί ο Γερμανός θα έρθει για διακοπές τον άλλο μήνα κάνοντας ένα τεστ και ο Έλληνας δεν μπορεί να πάει στο χωριό του; Μακάρι να είχαμε εσωτερικό τουρισμό, γιατι ο Έλληνας άφηνε πάντα χρήμα όπου πήγαινε, όχι οι ξυπόλητοι που φέρνετε από την Αγγλία. Έχετε κλείσει τα πάντα. Δεν κινείται τίποτα. Ούτε ταξί, ούτε μαγαζιά, ούτε τίποτα. Σκοτώσατε την οικονομία.

Έχω εδώ είδηση από το CNN, που λέει ότι σε πτήση από το Δελχί στο Χονγκ Κόνγκ, ενώ όλοι οι επιβάτες είχαν κάνει τεστ και ήταν αρνητικά τα αποτελέσματα, όταν έφτασε η πτήση στον προορισμό της βρέθηκαν 47 κρούσματα. Πώς είναι δυνατόν να παίζετε κορώνα γράμματα τις ζωές των Ελλήνων; Ο καθηγητής Ιωαννίδης βγήκε πριν λίγες ημέρες και είπε ότι πρέπει να ανοίξουν όλα, το lockdown είναι αποτυχημένο. Ανοίξτε την αγορά, φτιάξτε ΜΕΘ για να υπάρχει προστασία. Οι Έλληνες να είναι ελεύθεροι. Επίσης, έχω έρευνα του Ινστιτούτου Φιλαδέλφεια στις ΗΠΑ που λέει ότι κανένα εμβόλιο δεν έχει πλήρη άδεια. Όλα έχουν κυκλοφορήσει με μερική άδεια. Ο FDA στις ΗΠΑ επίσης αναφέρει ότι κανένα εμβόλιο δεν έχει άδεια κυκλοφορίας. ΤΑ self tests, ενώ το κουτί στην Γερμανία αναφέρει ότι πρόκειται για τοξικό απόβλητο, εδώ στη χώρα μας δεν υπάρχει καμμία τέτοια αναφορά.

Εδώ και ένα χρόνο τα μόνα που έχετε καταφέρει είναι να βάλετε τους γονείς να τσακώνονται μεταξύ τους και τους δασκάλους, για τα τεστ των μαθητών, αποδυναμώσατε τις ΜΕΘ, εφαρμόσατε το δόγμα «διαίρει και βασίλευε» διαχωρίζοντας τους πολίτες σε υπάκουους και ψεκασμένους, αποκλείσατε τους πολίτες από τις Εκκλησίες ενώ το ραμαζάνι γιορτάζεται κανονικά, αφήσατε ελεύθερα τις διαδηλώσεις, τους πρόσφυγες και τους τουρίστες ενώ τους Έλληνες τους έχετε κλείσει μέσα, οι επιχειρήσεις δουλεύουν για να αποπληρώσουν χρέη, φόρους και εισφορές, ετοιμάζεστε να καταργήσετε το 8ωρο, κάνατε την αστυνομία εργαλείο σας, ο αστυνομικός υπάρχει για να συγκρατεί την οργή της κοινωνίας και τελικά την κάνει μεγαλύτερη, υποστήκαμε εθνική ταπείνωση με την ΑΟΖ. Η κ. Πελώνη βγήκε μάλιστα και είπε ότι η θάλασσα κάτω από την Κρήτη δεν είναι ελληνική, άρα η νίκη του κ. Δένδια πήγε τζάμπα. Ο κ. Δένδιας στην επίσκεψή του στην Τουρκία έκανε το αυτονόητο και πανηγυρίζαμε όλοι για το αυτονόητο, αλλά έκανε και μεγάλα λάθη. Δεν μίλησε για Ίμβρο και Τένεδο, μίλησε για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών που είναι αίτημα της Τουρκίας, μίλησε για τέμενος και όχι για τζαμί στην Αθήνα, και όλοι γνωρίζουμε ότι το τέμενος είναι άλλο πράγμα, γιατί εκεί γίνονται και διδασκαλίες κλπ. Δεν μίλησε για την Αγ. Σοφία, δεν είπε τίποτα για την Κύπρο και τελικά την Κύπρο θα την διαγράψουμε από την ιστορία μας.

Ποιες είναι οι προτάσεις μας για την πανδημία όμως, για να επιστρέψω στο θέμα μας. Σήμερα το επιδημικό κύμο είναι 10 με 20 φορές πίο ισχυρό από πέρυσι. Ο εγκλωβισμός του κόσμο στα αστικά κέντρα είναι λάθος. Ανοίξτε να βγει ο κόσμος για να υπάρξει κατανομή της κινητικότητας, ανοίξτε την εστίαση. Και χαίρομαι που ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με την δική μας πρόταση που τη φωνάζαμε από τον Αύγουστο για την εστίαση. Τα lockdown είναι αποτυχημένα γιατί κρατούν τον κόσμο εγκλωβισμένο στο σπίτι και αυξάνεται ο ρυθμός μετάδοσης του ιού.

Η κυβέρνηση ανέλαβε το φορτίο της πανδημίας που είναι βαρύ και δύσκολο. Εμείς σας φωνάζαμε για πολλά πράγματα που δεν τα ακούσατε και τελικά τα εφαρμόζετε με καθυστέρηση. Κλείνω λέγοντάς σας ότι είναι ανάγκη να αφήσετε τους πολίτες ελεύθερους. Τους φυλακίσατε, τους υποδουλώσατε. Δώστε τους την αίσθηση της ελευθερίας. Ανοίξτε τις εκκλησίες για το Πάσχα, ανοίξτε τα μαγαζιά με μέτρα για να υπάρχει ασφάλεια. Δείξτε εμπιστοσύνη τους πολίτες. Ο Έλληνας είναι υπεύθυνος. Αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεών του. Και θέλει να είναι ελεύθερος.


Κ. Β