Hellenic Cypriot Press Agency

“Εύχομαι το φως των Χριστουγέννων να φωτίσει τη ζωή σας και να σας φέρει χαρές και επιτυχίες για το νέο έτος!”

Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Λάθος ο κατακερματισμός της Γενοκτονίας των Χριστιανών της Ανατολής!

 


ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: 

 •Όλοι οι Έλληνες ένιωσαν υπερηφάνεια από τη στάση Δένδια!

 

«Το ελληνικό κράτος αντιμετώπισε φοβικά και αποσπασματικά το ζήτημα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και ευρύτερα της Μ. Ασίας. Είναι λάθος το γεγονός ότι έχουμε κατακερματίσει τρόπον τινά την Γενοκτονία. Η Γενοκτονία ήταν ένα οργανωμένο σχέδιο που είχε να κάνει με το σύνολο των χριστιανικών πληθυσμών που ζούσανε στην οθωμανική αυτοκρατορία. Με τις εισηγήσεις των Γερμανών της τότε εποχής, οι Τούρκοι θεώρησαν ότι είναι απειλή για το οθωμανικό κράτος και τον τουρκικό εθνικισμό που αναδύονταν η παρουσία χριστιανών, Ελλήνων, Αρμενίων, Ασσυρίων». Τα παραπάνω τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στη “ΘΕΣΣΑΛΙΑ Tηλεόραση” και στον δημοσιογράφο κ. Γιάννη Κολλάτο

Ο Θεσσαλός πολιτικός επισήμανε ακόμη ότι «είναι θετικό ότι η Ελλάδα αναπτύσσει μια ιδιαίτερη ενεργή διπλωματία τα τελευταία δύο χρόνια με την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Νομίζω ότι όλοι οι Έλληνες ένιωσαν εθνική υπερηφάνεια και ικανοποίηση από την αποφασιστική στάση που τήρησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στη συνέντευξη που υπήρξε μετά την επίσημη επίσκεψή του στην Άγκυρα. Ετέθησαν ξεκάθαρα οι κόκκινες γραμμές από την ελληνική πλευρά όσον αφορά την εξωτερική μας πολιτική και την προσπάθεια επίλυσης των διαφορών μας με την Τουρκία. Έγινε σαφές ότι η μόνη διαφορά η οποία υπάρχει και για την οποία μπορούμε να συζητούμε είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης». 

 

Η Τουρκία σχεδιάζει να μπλοκάρει την ΕΕ μέσω Κύπρου

Αναφορικά με την άτυπη πενταμερή για το κυπριακό υπογράμμισε ότι «δεν μπορώ να πω ότι είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος. Βλέπουμε μια σκλήρυνση της στάσης της Τουρκίας, μια κλιμάκωση της αδιαλλαξίας. Επιχειρεί να αλλάξει το πλαίσιο λύσης για το οποίο συζητούμε τα τελευταία 47 χρόνια από την εισβολή και κατοχή του 37% της κυπριακής δημοκρατίας. Το πλαίσιο της δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας. Επιδιώκει τώρα η Τουρκία να έχει δύο ανεξάρτητα κράτη. Επιδιώκει δηλαδή αυτό το προτεκτοράτο που στήθηκε με την εισβολή στην Κύπρο, με ηγέτη τον Ραούφ Ντεκτάς να αναγνωριστεί ως κυρίαρχο κράτος, κάτι το οποίο ποτέ δεν μπορεί να το αποδεχθούμε βεβαίως. Και επιδιώκει μέσα από αυτό μια χαλαρή συνομοσπονδία, να έχει ουσιαστικά ρόλο και έλεγχο σε όλη την μαρτυρική μεγαλόνησο, αλλά να έχει και πόδι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Διότι εάν μπούμε σε αυτές τις απαρχαιωμένες λογικές ότι δεν υπάρχει ισονομία στη βαρύτητα της ψήφου, αλλά το 18% των Τουρκοκυπρίων θα μπορεί να θέτει βέτο στις αποφάσεις ενός κυρίαρχου ευρωπαϊκού κράτους όπως είναι η Κύπρος, αντιλαμβάνεστε ότι θα μπορεί να μπλοκάρει έτσι την πορεία και αποφάσεις καθοριστικές της ΕΕ». 

 

«Φούσκα» η δήθεν αναλογιστική μελέτη για ΕΛΓΑ

Ερωτηθείς για τις ζημιές από τον παγετό και την αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ επισήμανε ότι «ήταν μια φούσκα τα περί αναλογιστικής μελέτης που μας έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι είχε ξεκινήσει επί των ημερών του. Αυτό που υπήρξε -και το κατέθεσα στα πρακτικά της Βουλής- ήταν μια μελέτη βιωσιμότητας, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας στην κυριακάτικη «Real news», που αποδεικνύει ότι εάν υλοποιηθεί η πρόβλεψη της μελέτης βιωσιμότητας της προηγούμενης κυβέρνησης ΣYΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα πρέπει να αυξηθούν τα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ κατά 25%. Δεν υπήρξε αναλογιστική μελέτη. Αναλογιστκή μελέτη σημαίνει ότι ζητώ από κάποιον να μελετήσει τις συνέπειες εάν μπουν 1,2,3,5 νέοι ασφαλιστικοί κίνδυνοι. Εγώ το είχα ζητήσει τότε για τις ζημιές από το πράσινο σκουλήκι και την ακαρπία. Είχε ξεκινήσει κάτι το οποίο μετά την αλλαγή κυβέρνησης και την αποχώρησή μου δεν ολοκληρώθηκε. Σημαίνει, λοιπόν, ότι εάν προσθέσουμε νέους ασφαλιστικούς κινδύνους, μην έχουμε αυταπάτες, θα πρέπει να υπάρξει και ανάλογη αναπροσαρμογή των ασφαλίστρων. Εγώ λέω ότι επειδή έχουμε το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και όλο και περισσότερο συναντούμε τέτοιες ζημιές και οι παραγωγοί μας βρίσκονται σε αδιέξοδο, θα πρέπει να ενεργοποιήσουμε στο νέο ΠΑΑ -κάτι το οποίο το είχαμε κάνει εμείς στο προηγούμενο αλλά ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν επέτρεψε να ολοκληρωθεί- δράση που θα προβλέπει μια επιδότηση ασφαλίστρου του ΕΛΓΑ για τις ζημιές από την κλιματική αλλαγή. Εμείς είχαμε βάλει κάποια χρήματα τότε για να ξεκινήσει το πρόγραμμα. Δυστυχώς, τα αφαίρεσαν και τα έβαλαν σε άλλες δράσεις. Και επειδή το πρόγραμμα δεν αφορά μόνο εμάς αλλά όλον τον ευρωπαϊκό νότο και γενικότερα όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, νομίζω ότι μπορούν να υπάρξουν ευρύτερες συμμαχίες σε επίπεδο ΕΕ για να υπάρξει πιο γενναία χρηματοδότηση στη νέα ΚΑΠ όσον αφορά το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και τις συνέπειες που έχει, στις ζημιές που προκαλεί στην αγροτική παραγωγή και κατ’ επέκαταση στο βιοτικό επίπεδο των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας».

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη του κ. Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=UUM3mVctKe8