Hellenic Cypriot Press Agency

Στους 1.311 οι νεκροί από την έκρηξη βίας κατά αμάχων αλαουιτών στη Συρία * Το Ισραήλ θα σταματήσει να παρέχει ηλεκτρικό στη Γάζα * Η Ουάσιγκτον καλεί τις συριακές αρχές να καταδιώξουν τους "αυτουργούς των σφαγών" * Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Π. Χρηστίδης: «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να πάψουν να παίζουν "Κλέφτες κι Αστυνόμους"»


Π. Χρηστίδης: «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να πάψουν να παίζουν "Κλέφτες κι Αστυνόμους"»

 Τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ κατέκρινε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, επειδή, όπως είπε μιλώντας στο ρ/σ ΤΗΕΜΑ 104,6 «παίζουν σαν δύο παιδιά σε μία πυριτιδαποθήκη με τα σπίρτα και αυτό είναι άκρως επικίνδυνο».
Τόνισε ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν θα ακολουθήσει ούτε θα συμμετέχει σε αυτό το σκηνικό όπου σκοπίμως, όπως υπογράμμισε, παραλείπονται όλα τα μεγάλα ζητήματα τα οποία σχετίζονται με την πανδημία, καθώς τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται μέρα τη μέρα και φυσικά οι οικονομικές συνέπειες είναι τεράστιες. «Έχει εγκλωβιστεί η Νέα Δημοκρατία στο νόμος και τάξη [...] είναι άλλο το ότι αντιμετωπίζει την ασυδοσία, και αυτό είναι κάτι το οποίο μας βρίσκει όλους σύμφωνους, και άλλο το ότι δέρνεις στις πλατείες ανάμεσα σε οικογένειες. Αυτό δεν έχει  καμία σχέση με την φιλελεύθερη αντίληψη», ανέφερε ο κ. Χρηστίδης και προσέθεσε: «Και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εντελώς λάθος να μην αντιλαμβάνεται ότι την περίοδο στην οποία τα κρούσματα αυξάνονται στην Αττική ειδικά, με πολύ μεγάλους ρυθμούς, δεν μπορείς να παίζεις με την ζωή των πολιτών και να κάνεις πορείες». 
«Πρέπει να σταματήσουν να παίζουν τους "Κλέφτες και Αστυνόμους" ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Τσίπρα και να ασχοληθούν σοβαρά με τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ.