Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Αλ. Τσίπρας: Πρωτοφανής η ανεπάρκεια του λεγόμενου επιτελικού κράτους στην υπόθεση του εμβολιασμού

 


Αλ. Τσίπρας: Πρωτοφανής η ανεπάρκεια του λεγόμενου επιτελικού κράτους στην υπόθεση του εμβολιασμού

Επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού εξαπέλυσε σήμερα από την Πάτρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος της επίσκεψής του στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης και της σύσκεψης που προηγήθηκε με τη διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, του νοσηλευτικού ιδρύματος και διευθυντές κλινικών, για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

«Νομίζω ότι στην υπόθεση του εμβολιασμού φανερώνεται η πρωτοφανής ανεπάρκεια του λεγόμενου επιτελικού κράτους» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε: «Ένα επιτελικό κράτος που δεν είναι σε θέση ούτε να οργανώσει στοιχειωδώς τον εμβολιασμό, ώστε άνθρωποι 85-90 ετών να μην αναγκάζονται να μετακινηθούν μεγάλες αποστάσεις και να βρεθούν στα νοσοκομεία για να εμβολιαστούν, δηλαδή σε ένα χώρο που αντικειμενικά υπάρχουν και μικρόβια και ιοί και είναι δύσκολος χώρος για αυτές τις ηλικίες, ενώ υπάρχουν τοπικές μονάδες υγείας ή κέντρα υγείας, τα οποία αν ήταν στελεχωμένα, θα μπορούσαν να αναλάβουν τον εμβολιασμό. Ο εμβολιασμός είναι για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, δεν είναι δουλειά των νοσοκομείων. Αυτή λοιπόν η πρωτοφανής επιτελική ανικανότητα του κράτους του κυρίου Μητσοτάκη μας έχει οδηγήσει εδώ».

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε ότι «ο κ. Κικίλιας, τον Δεκέμβριο, ανακοίνωσε 2 εκατομμύρια εμβόλια τον πρώτο μήνα και αυτή τη στιγμή εξ όσων γνωρίζουμε, οι παραγγελίες αφορούν για ένα εκατομμύριο μέχρι το Μάρτιο», προσθέτοντας: 

«Χθες, ο κύριος Μητσοτάκης μας διαβεβαίωσε ότι από τον Απρίλιο και μετά θα υπάρχει επάρκεια σε εμβόλια. Δεν έχω λόγο να τον αμφισβητήσω, θα κριθεί από αυτό. Αλλά θα κριθεί, κυρίως, και από την αξιοποίηση των εμβολίων, διότι δεν είναι μόνο μεγάλο θέμα το θέμα της επάρκειας, διότι και εγώ ζήτησα πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να διασφαλιστεί αυτή η επάρκεια, αλλά μεγάλο και κρίσιμο ζήτημα είναι ο ρυθμός του εμβολιασμού».