Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

ΚΚΕ: Το σημερινό φιάσκο στη λειτουργία της τηλεκπαίδευσης αφήνει έκθετους την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας


 

ΚΚΕ: Το σημερινό φιάσκο στη λειτουργία της τηλεκπαίδευσης αφήνει έκθετους την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας

«Το σημερινό φιάσκο στη λειτουργία της τηλεκπαίδευσης στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας μας αφήνει έκθετους την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας. Η εξέλιξη αυτή "δεν είναι κεραυνός εν αιθρία". Ήδη από την περασμένη εβδομάδα το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο έστειλε μήνυμα στα σχολεία για να ενημερώσει για τις περιορισμένες δυνατότητες λειτουργίας της πλατφόρμας σύγχρονης τηλεκπαίδευσης. Άρα, η κυβέρνηση ήξερε το πρόβλημα, αλλά δεν έκανε τίποτα! Κατά τ' άλλα έφταιγαν οι αγώνες των μαθητών... », επισημαίνει το ΚΚΕ, σε σχόλιό του, «για την πρώτη μέρα έναρξης της τηλεκπαίδευσης σε γυμνάσια και λύκεια».

«Να αφήσει, λοιπόν, το υπουργείο Παιδείας τα κροκοδείλια δάκρυα για τις χαμένες ώρες μαθημάτων και τους πανηγυρισμούς ότι "όλα βαίνουν καλώς" και να φροντίσει να λύσει άμεσα το πρόβλημα. Εδώ και τώρα να πάρει μέτρα για:

- Την αναβάθμιση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, για να μπορούν με ουσιαστικούς όρους να συμμετέχουν όλοι οι μαθητές στην εκπαιδευτική διαδικασία.

- Την παροχή δωρεάν ηλεκτρονικών μέσων (tablet, laptop, σύνδεση γρήγορου internet) για την τηλεκπαίδευση, με ευθύνη του κράτους, μέσω των σχολείων στους μαθητές.