Hellenic Cypriot Press Agency

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Κυρ. Βελόπουλος: Ανένδοτος αγώνας απέναντι στην πρωτοφανή ιστορική ύβρι που διαπράττει η Τουρκία

«Απέναντι στην πρωτοφανή ιστορική ύβρι που διαπράττει η Τουρκία κατά του αιώνιου συμβόλου του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, του Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας και την μετατροπή της σε τζαμί, η Ελληνική Λύση καλεί άπαντες, σε ανένδοτο αγώνα» δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυρίάκος Βελόπουλος.

«Η κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και κάθε Έλληνας πρέπει υπό όρους αρραγούς ενότητας να αντιδράσουμε, με συγκεκριμένες ενέργειες ως προπομπό, που ως Ελληνική Λύση εδώ και καιρό προτείναμε, εντός Κοινοβουλίου:

Άμεσο κλείσιμο των συνόρων για όλα τα τούρκικα προϊόντα και την διέλευση αυτών.

Καθολικό εμπάργκο σε τούρκικα προϊόντα και υπηρεσίες..

Την μετατροπή του δήθεν σπιτιού του Κεμάλ, που ουδέποτε υπήρξε σπίτι του σφαγέα, σε μουσείο τιμής και μνήμης των θυμάτων της Ποντιακής Γενοκτονίας» προσθέτει στη δήλωσή του ο Κ. Βελόπουλος και καταλήγει:

«Αντί να τα πράξουν όμως οι Έλληνες ευρωβουλευτές είπαν ναι στην βοήθεια μισού δισεκατομμυρίου ευρώ που σκανδαλωδώς αποφάσισε αυτή την αποφράδα ημέρα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μειοψήφησε φυσικά μόνον ο ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης!

Οποιαδήποτε ολιγωρία η ατολμία θα παραμείνει ως στίγμα και όνειδος στις επόμενες γενιές Ελλήνων».