Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Γ. Βαρουφάκης: Βλέπω εκλογές πριν επιβάλλει η κυβέρνηση το πέμπτο μνημόνιο

Βλέπω εκλογές πριν επιβάλλει η κυβέρνηση το πέμπτο μνημόνιο. Δε θα κάνει το λάθος του Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος επέβαλλε μνημόνιο χωρίς να έχει φρέσκια λαϊκή εντολή . Θεωρώ ότι ο κ. Μητσοτάκης θα προσπαθήσει να την αποκτήσει, αλλά εξαρτάται πότε θα του το βάλλουν «το μαχαίρι στο λαιμό» για το πέμπτο μνημόνιο, το Νοέμβριο, το Δεκέμβριο , ή το Μάρτιο» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Κ.Ο. και Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, που βρίσκεται στο νησί από χθες το απόγευμα.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. και Γραμματέας του ΜέΡΑ25, αναφέρθηκε σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στον τουρισμό καθώς και στην επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

«Ο τουρισμός φέτος δεν υπάρχει. Το βασικό διακύβευμα είναι πως, αυτό το μεγάλο σοκ για τους ανθρώπους μας στη Ρόδο, στην Κέρκυρα, στην Κρήτη και παντού σε όλη την Ελλάδα, θα το αποσβέσουμε χωρίς να το μεγεθύνουμε, γιατί δυστυχώς οι πολιτικές κυβερνήσεις το μεγεθύνουν. Όπως τους προειδοποιήσαμε από την αρχή οι αναβολές φόρων, εισφορών, δόσεων σε τράπεζες δεν βοηθάνε, χρειάζεται κούρεμα. Χωρίς τα κουρέματα αυτά, τα δημόσια έσοδα θα καταρρεύσουν του χρόνου. Παράλληλα πρέπει να αντισταθούμε στο πέμπτο μνημόνιο, γιατί όταν αρχίσουμε να συνερχόμαστε του χρόνου, τα μέτρα της τρόικας δεν μπορεί να την αντέξει ο ελληνικός λαός» τόνισε ο κ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε «εφόσον δεν υπάρχουν κουρέματα στις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ανθρώπων που «χτυπήθηκαν» δεν μπορούμε παρά να χαρακτηρίσουμε την κυβερνητική πολιτική ως μία μεθοδευμένη ολιγωρία. Η ανικανότητα του καπετάνιου να καταλάβει ότι έρχεται μία ισχυρότατη φουρτούνα, δεν τον προετοιμάζει για τη στιγμή που θα χτυπήσει αυτή η φουρτούνα» είπε χαρακτηριστικά.