Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net , θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Επιστολή Αλ. Τσίπρα στον πρέσβη της Παλαιστίνης: Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό

Επιστολή Αλ. Τσίπρα στον πρέσβη της Παλαιστίνης: Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό


Επιστολή στον πρέσβη της Παλαιστίνης, Μαρουάν Τουμπάσι απέστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τη θλιβερή επέτειο μνήμης της Nakba, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ στον παλαιστινιακό λαό και υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ειρήνη, σταθερότητα και ασφάλεια στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Παράλληλα, όπως σημειώνει η ίδια ανακοίνωση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι το σχέδιο προσάρτησης στο Ισραήλ κατεχόμενων εδαφών της Δυτικής Όχθης του Ιορδάνη θέτει περαιτέρω εμπόδια στην ειρήνη και στην εξεύρεση βιώσιμης λύσης στο Παλαιστινιακό, που να είναι σύμφωνη με τις αποφάσεις του ΟΗΕ.
Καταλήγοντας, η ανακοίνωση επισημαίνει ότι ο Α. Τσίπρας επανέλαβε τη στήριξή του στην επανέναρξη άμεσων και αξιόπιστων συνομιλιών, με στόχο τη λύση δύο κρατών που θα συνυπάρχουν ειρηνικά, στη βάση των συνόρων του 1967 και με πρωτεύουσα του παλαιστινιακού κράτους την Ανατολική Ιερουσαλήμ, καθώς και στις πρωτοβουλίες της διεθνούς κοινότητας για ειρήνη στην περιοχή.