Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Φ. Γεννηματά: Είναι η ώρα της αλήθειας και της αλληλεγγύης για την Ευρώπη

Φ. Γεννηματά: Είναι η ώρα της αλήθειας και της αλληλεγγύης για την Ευρώπη


«Eίναι η ώρα πολύ κρίσιμων αποφάσεων για την Ευρώπη. Η ώρα για την αλήθεια και την αλληλεγγύη, γιατί αν θέλουμε να κρατήσουμε όρθια την Ευρώπη θα πρέπει να παρθούν μέτρα. Θα χρειαστεί νέο χρήμα, πολλοί λένε ένα νέο ευρωπαϊκό σχέδιο Μάρσαλ». Αυτό υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στον ρ/σ ΣΚΑΪ .
Η κ. Γεννηματά πρόσθεσε ότι θα πρέπει να ενισχυθούν τα συστήματα υγείας, σε όλες τις χώρες, να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι. «Δεν είναι θέμα του κάθε κράτους ξεχωριστά. Εμείς στηρίζουμε το κορονο-ομόλογο που δεν θα συνδέεται με μνημόνια και με διόγκωση του χρέους κάθε κράτους. Οι ηγεσίες των κρατών μελών δεν πρέπει να είναι κοντόφθαλμες», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, ενώ επικαλέστηκε τις δηλώσεις του επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία, σύμφωνα με τις οποίες «αν κρατηθούν οι χώρες του νότου όρθιες, θα μπορούν να είναι ισχυρές να αγοράζουν προϊόντα των βορείων χωρών».
«Αν πάλι η ΕΕ ολιγωρήσει, θα θέσει σε κίνδυνο την ίδια της την ύπαρξη. Ήδη έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων πολιτών προς την Ευρώπη και γι' αυτό έχουν ανθίσει κάθε είδους λαϊκισμοί, εθνικισμοί, ακροδεξιές λογικές. Στη δική μας συνδιάσκεψη που κάποια στιγμή σύντομα θα γίνει, ένα θέμα θα ήταν η ευρωπαϊκή ομοσπονδία και όχι μία Ευρώπη πολλών ταχυτήτων», τόνισε η κ. Γεννηματά.