Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Το παρατηρητήριο fake news της ΝΔ αναφέρει τα εξής:


Το παρατηρητήριο fake news της ΝΔ αναφέρει τα εξής:


«Συνεχίζουν για δέκατη ημέρα να υιοθετούν και να παράγουν Fake News για τον Έβρο.*
1. *Υιοθετεί τα fake news περί 2 νεκρών και βιασμών στον Έβρο η Εφημερίδα των Συντακτών.*
Στο σημερινό πρωτοσέλιδό της η Εφημερίδα των Συντακτών υιοθετεί και αναπαράγει τις ψευδείς ειδήσεις της τουρκικής προπαγάνδας περί 2 νεκρών στον Έβρο. Ενώ στη σελίδα 26 κάνει λόγο και για βιασμούς ανδρών και γυναικών. Αναπαράγει δηλαδή fake news που έχουν κατ´ επανάληψη διαψευστεί με τον πιο επίσημο, κατηγορηματικό και αδιαμφισβήτητο τρόπο από όλους, ακόμα και από την ίδια την τοπική βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κα Αναστασία Γκάρα, η οποία μιλώντας σήμερα στον North 98 fm σημείωσε πως «δεν υπάρχει κανένας νεκρός» και «είναι επικίνδυνο να μιλάμε για νεκρό, από τη στιγμή που υπάρχει διάψευση».
(http://www.radionorth.gr/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%b1-%ce%b3%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%ac-%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%ae%cf%82-%cf%83%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b6%ce%b1-%ce%ad%ce%b2%cf%81/).
Συνημμένα θα βρείτε τα επίμαχα σημεία από το σημερινό πρωτοσέλιδο και το επίμαχο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών με τίτλο «'Αλλη μια σφαίρα στην καρδιά μετανάστη».
2. *Αγρότες ραντίζουν μετανάστες στον Έβρο *(πηγή: ΜΜΕ & social media)
Τις προηγούμενες ημέρες είδαμε δημοσιεύματα και αναρτήσεις που έκαναν λόγο για αγρότη ο οποίος ράντιζε τους μετανάστες στη μεθοριακή γραμμή του Έβρου. Η αλήθεια είναι ότι ο συγκεκριμένος αγρότης σε συνεννόηση με τον στρατό, έριξε νερό στα ξερά χόρτα και στη χαμηλή βλάστηση, την οποία χρησιμοποιούν σαν προσάναμμα οι μετανάστες για να ανάβουν φωτιές».