Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Μέτρα υπέρ του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Ε.Σ.Υ. ζητά ο βουλευτής της ΝΔ, Μ. Χαρακόπουλος

Μέτρα υπέρ του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Ε.Σ.Υ. ζητά ο βουλευτής της ΝΔ, Μ. Χαρακόπουλος


Tην επαναφορά των αποδοχών των ιατρών του Ε.Σ.Υ. στα επίπεδα προ της κρίσεως, όπως επιτάσσει και η απόφαση του ΣτΕ 431/2018, καθώς και την ένταξη όλου του νοσηλευτικού προσωπικού του Ε.Σ.Υ., ανεξαρτήτως του χρόνου διορισμού, στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, ζητά ο βουλευτής της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή και απευθύνει στους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας.
Ο βουλευτής αναφέρεται στην «τιτάνια μάχη που δίνει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό», στην επιδημική κρίση και υπογραμμίζει ότι «η Πολιτεία οφείλει αυτές τις ώρες να προωθήσει μέτρα ενίσχυσης των ιατρών και νοσηλευτών του Ε.Σ.Υ.».
«Όσον αφορά στους νοσηλευτές, οι οποίοι είναι εκτεθειμένοι στον καθημερινό κίνδυνο να ασθενήσουν, ερχόμενοι σε επαφή με δεκάδες ή και εκατοντάδες ασθενείς από την στιγμή της διακομιδής, είναι εύλογο να ενταχθούν όλοι στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, ανεξαρτήτως του χρόνου διορισμού τους στο Ε.Σ.Υ.. Για δε τους ιατρούς του Ε.Σ.Υ., οι οποίοι κατά την περίοδο της δεκαετούς οικονομικής κρίσης, υπέστησαν δραματικές περικοπές, έως και 50%, στις αποδοχές τους, πρέπει να υπάρξει αποκατάστασή τους», σημειώνει ο κ. Χαρακόπουλος.