Hellenic Cypriot Press Agency

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη πρέπει να ασχοληθεί επιτέλους με την στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας

ΣΥΡΙΖΑ: Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη πρέπει να ασχοληθεί επιτέλους με την στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας


Την ανάγκη ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στο Star Κεντρικής Ελλάδας και κάλεσε την κυβέρνηση της ΝΔ «να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να προστατευθεί η κοινωνία και η δημόσια υγεία».
Ειδικότερα, αναφέρθηκε στην ανάγκη να ξεπαγώσουν «οι 4.000 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών που είχαν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, να επισπευσθεί η τοποθέτηση των 2.000 νοσηλευτών στα νοσοκομεία και να ληθφθύν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγείας και ασφάλειας για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και να προχωρήσει η στήριξη των ΜΕΘ, με παράλληλη επίταξη των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων». Ακόμη, ο Αλ. Χαρίτσης επεσήμανε τη σημασία της «αξιοποίησης των μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας, που παίζουν καθοριστικό ρόλο στη στήριξη του πληθυσμού, πόσο μάλλον σε περιόδους πρωτοφανούς κρίσης».
Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι «δεν μπορει να είναι σχήμα λόγου η στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας. Πέρα από τα χειροκροτήματα και τα συγχαρητήρια, περιμένουμε από την κυβέρνηση πράξεις, πριν το σύστημα φτάσει στα όριά του», ενώ άσκησε κριτική "στο γεγονός ότι και στο σημερινό υπουργικό, ο πρωθυπουργός επικεντρώθηκε στα περιοριστικά μέτρα προς τους πολίτες, που επιδεικνύουν, πάντως, μεγάλη συμμόρφωση". «Πρέπει να αναγνωριστεί αυτό στο λαό μας» ανέφερε.
Ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε τη σημασία του «να βρεθεί μια ισορροπία μεταξύ μέτρων πρόληψης και προστασίας και προάσπισης των δημοκρατικών ελευθεριών». «Όσα διακινούνται περί στρατού παραπέμπουν σε άλλα καθεστώτα εκτός δημοκρατικού πλαισίου» τόνισε.
Κλείνοντας, ο εκπρόσωπος Τύπου κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε «ένα γενναίο σχέδιο στήριξης της οικονομίας, εργαζομένων και επιχειρήσεων, με χρηματοδότηση σε επίπεδο άνω του 10% του ΑΕΠ και πίεση στην Ευρώπη ώστε να αναλάβει μέρος αυτών των βαρών». «Δεν πρέπει να επιστρέψουμε σε περιόδους έκρηξης της ανεργίας» υπογράμμισε «αλλιώς η κρίση θα είναι πιο βαθιά από αυτή που ζήσαμε την περασμένη δεκαετία».