Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

ΚΚΕ: «Διαρθρωτικό πρόβλημα» θεωρεί η ΕΕ τους αυτοαπασχολούμενους

ΚΚΕ: «Διαρθρωτικό πρόβλημα» θεωρεί η ΕΕ τους αυτοαπασχολούμενους


Μέτρα σε επίπεδο νομοθεσίας προκειμένου να εξυπηρετούνται καλύτερα οι ανάγκες των επιχειρήσεων και το διορισμό «ειδικού απεσταλμένου για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ούτως ώστε να προωθούνται άμεσα οι επιδιώξεις τους εξήγγειλε ο Γάλλος Επίτροπος, Τιερί Μπρετόν, κατά τη συζήτηση για τις «μικρομεσαίες επιχειρήσεις» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Σε παρέμβαση που έκανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, τόνισε ότι "τα μέτρα κι οι κανονισμοί της ΕΕ κάθε άλλο παρά στοχεύουν στο να ελαφρύνουν τους αυτοαπασχολούμενους".
Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, στην ομιλία του, ανέφερε συγκεκριμένα ότι "τα περί «μικρομεσαίων επιχειρήσεων» που επικαλείστε στην πράξη αφορούν ορισμένες πιο δυναμικές μικρομεσαίες που όντως σας ενδιαφέρουν, στις οποίες δεν περιλαμβάνονται οι αυτοαπασχολουμενοι χωρίς ή με 1-2 άτομα προσωπικό, τις οποίες αντιμετωπίζετε ως «διαρθρωτικό πρόβλημα»".
"Διαχρονικά έχει αποδειχθεί ότι τα όποια κονδύλια περίσσευαν από το φαγοπότι των μεγάλων ομίλων και δίνονταν σε αυταπασχολούμενους δεν είναι σε θέση να αντιστρέψουν το αδιέξοδο της αναδουλειάς, της άγριας φορολόγησης, των χρεών σε εφορία, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία" επισήμανε ο Κ. Παπαδάκης προσθέτοντας ότι "δεν αναιρούν το νόμο ότι το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό, πολύ περισσότερο που η απελευθέρωση υπηρεσιών, ωραρίων κι οι κανονισμοί της ΕΕ ενισχύουν την τάση συγκέντρωσης του κεφαλαίου στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις. Οι «με τη μεζούρα» φοροελαφρύνσεις της κυβέρνησης της ΝΔ δεν ανατρέπουν την εικόνα ότι οι μικροί θα δίνουν μάχη επιβίωσης".
"Μόνος δρόμος είναι η πάλη των αυτοαπασχολουμένων, όχι μόνο για την άμεση ανακούφισή τους από την αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ και κυβερνήσεων, αλλά και για να υπάρξει οριστική διέξοδος στα σημερινά αδιέξοδα, μέσα από την κοινωνική συμμαχία με την εργατική τάξη και τη μικρομεσαία αγροτιά προκειμένου να ανατραπούν τα μονοπώλια κι η εξουσία τους" κατέληξε στην παρέμβασή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.