Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Αλ. Τσίπρας: Άμεσα η αδειοδότηση του φορέα συλλογικής διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων

Αλ. Τσίπρας: Άμεσα η αδειοδότηση του φορέα συλλογικής διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων


Τη στήριξή του στο αίτημα των δημιουργών του ελληνικού τραγουδιού να προχωρήσει άμεσα η αδειοδότηση της ΕΔΕΜ (του αυτοδιαχειριζόμενου φορέα συλλογικής διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων) και η μεταφορά των δραστηριοτήτων στον νέο φορέα, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνάντησή του με αντιπροσωπεία του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΥΕΔ (Ειδική Υπηρεσία Έκτακτης Διαχείρισης Δικαιωμάτων) και του ΔΣ της ΕΔΕΜ.
Τόνισε ότι «είναι ηθική υποχρέωση της κυβέρνησης να μην κωλυσιεργήσει άλλο στην ολοκλήρωση μιας διαδικασίας που είχε δρομολογηθεί το προηγούμενο διάστημα».
Κατά την έναρξη της συνάντησης, στον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για τη «διεκδικητική παρουσία» των δημιουργών και επισήμανε ότι το θέμα τον είχε απασχολήσει προσωπικά από τη θέση του πρωθυπουργού «όταν έσκασε η “ φούσκα” της ΑΕΠΙ και βρέθηκαν χιλιάδες δημιουργοί χωρίς να μπορούν να έχουν κάποιες απολαβές από τα δικαιώματά τους». «Ξεκινήσαμε τότε μια δύσκολη προσπάθεια, πιστεύω ότι βάλαμε το νερό στο αυλάκι, δημιουργήσαμε έναν ενδιάμεσο φορέα με την προοπτική να φτάσουμε σε θέση να περάσουν τα δικαιώματα αποκλειστικά στους δημιουργούς και να έχουν τη δυνατότητα να αποφασίσουν τον τρόπο με τον οποίο θα τα διαχειριστούν», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.