Hellenic Cypriot Press Agency

ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι Ευρωπαίοι εισαγγελείς απέστειλαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών δικογραφία για άρση ασυλίας άλλων δύο εν ενεργεία βουλευτών * Βουλή - Α. Σαμαράς: «Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει καταστεί συνώνυμη της διαφθοράς» * Ν. Ανδρουλάκης: Η πατρίδα μας θα φύγει από αυτή τη δυστοπία μόνο με εκλογές * Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός που εξοργίζεται από τα σκάνδαλα ΕΕ-κυβερνήσεων και καλείται να πληρώσει τα σπασμένα του πολέμου * Σ. Φάμελλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί τις προοδευτικές δυνάμεις να καταθέσουν μαζί πρόταση δυσπιστίας * ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για πασχαλινό τραπέζι: Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα φτωχοποιημένης μεσαίας τάξης * Γ. Γεραπετρίτης: Η ασφάλεια ναυτικών και πλοίων και ο ανεμπόδιστος διάπλους είναι αγαθά, αδιαπραγμάτευτα για την Ελλάδα * Τ. Θεοδωρικάκος: Εθνικό στοίχημα που κερδίζουμε, η αναγέννηση της ναυπηγικής βιομηχανίας * Δ. Νατσιός: Ο σωστός τίτλος για το σχέδιο νόμου θα ήταν «παρεμβάσεις για ένα κράτος που κλέβει τον πολίτη» * Σ. Ζαχαράκη: Θέλουμε να φέρουμε το βιβλίο πιο κοντά στους μαθητές και μαθήτριες γιατί έτσι ενισχύεται η δημιουργικότητα, η φαντασία τους * Π. Μαρινάκης: Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στην αγορά, δεδομένων των επιπτώσεων από την κρίση στη Μ. Ανατολή και ενόψει των εορτών του Πάσχα * Λάρισα-Δίκη για τα Τέμπη: Την Μ. Δευτέρα συνεχίζεται η δίκη

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Π. Χρηστίδης: Μάθαμε τι δώσαμε, να δούμε και τι θα κερδίσει η Ελλάδα από τη συνάντηση με τον κ. Τραμπ

Π. Χρηστίδης: Μάθαμε τι δώσαμε, να δούμε και τι θα κερδίσει η Ελλάδα από τη συνάντηση με τον κ. Τραμπ


Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, χαρακτήρισε αμήχανη τη χθεσινή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ντόναλντ Τράμπ. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open Beyond ο κ. Χρηστίδης ανέφερε ότι «ήταν μία εικόνα η οποία προφανώς προβληματίζει όλους όσους την παρακολούθησαν, διότι είναι προφανές ότι βλέπουμε, ξέρουμε τι δώσαμε. Το σημαντικό είναι να δούμε τι έχουμε κερδίσει ως Ελλάδα. Και θα περιμένουμε γιατί και οι σημερινές συναντήσεις είναι πολύ σημαντικές».
Όπως τόνισε ο κ. Χρηστίδης «δεν μπορεί να βγει σήμερα κανείς και να πει ότι έχουμε είτε θρίαμβο είτε φιάσκο» και πως «πρέπει να δούμε πώς κάνουμε εθνική στρατηγική. Και κατά τη δικιά μας άποψη, αν είχε γίνει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, και ο κ. Μητσοτάκης θα ήταν πιο ισχυρός και η θέση της χώρας θα ήταν πιο αποφασιστική».
Για τη συζήτηση αναβάθμισης των οπλικών συστημάτων της χώρας, ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, είπε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να λαμβάνουμε αποφάσεις με συνεννόηση. «Εκεί πρέπει να υπάρχει στρατηγική, χωρίς να θεωρεί κανένας ότι μπορεί να κάνει επικοινωνιακή πολιτική διαρκώς πάνω σε τόσο σημαντικά ζητήματα.
Η Τουρκία έχει τη στρατηγική της. Αλλάζει η στρατηγική αυτή μετά την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη; Αυτό απομένει να φανεί. Το ζήτημα είναι ότι αν δεν αλλάξει, πρέπει όντως να δούμε κι εμείς ποια είναι η στρατηγική την οποία πρέπει να ακολουθήσουμε», επεσήμανε ο κ. Χρηστίδης.