Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net , θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Φ. Γεννηματά: Ο πρωθυπουργός δεν ήθελε συναίνεση στον εκλογικό νόμο

Φ. Γεννηματά: Ο πρωθυπουργός δεν ήθελε συναίνεση στον εκλογικό νόμο


Tην πεποίθηση ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι ρυθμιστής και ο επόμενος στόχος είναι να ξαναγίνει πρωταγωνιστής εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξη της στην εκπομπή της ΕΡΤ «Επτά». Η πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι κάθε μέρα γίνεται πιο ελκυστικό και δεν είναι παράταξη διαμαρτυρίας.
«Είναι παράταξη εξουσίας με βαθιά παράδοση. Ο δικός μας στόχος να δώσουμε στον ελληνικό λαό τις προοδευτικές λύσεις που ο λαός έχει ανάγκη», ανέφερε η κ. Γεννηματά και σχολίασε τα σενάρια περί πιθανών πρόωρων εκλογών τα οποία απέδωσε σε κυβερνητικούς παράγοντες του Μεγάρου Μαξίμου επικρίνοντας προς τούτο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την στρατηγική του για διπλές εκλογές ώστε να ακυρωθεί η απλή αναλογική .
Όπως είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ο ελληνικός λαός δεν επιθυμεί εκλογές ωστόσο πρόσθεσε: «Θεωρώ πολύ αλαζονική τη στάση του κ. Μητσοτάκη και μάλιστα σε μία τόσο κρίσιμη συγκυρία, για τα εθνικά θέματα και για την οικονομία να δηλώνει εκ των προτέρων ότι πηγαίνει σε διπλές εκλογές αγνοώντας προκαταβολικά την ψήφο του ελληνικού λαού. Δεν γνωρίζουμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα γίνουν οι επόμενες εκλογές. Τα πράγματα αλλάζουν πολύ γρήγορα και οι δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας είναι πάρα πολύ σημαντικές. Θεωρώ πρόκληση να μιλά για διπλές εκλογές. Είναι τυχοδιωκτισμός και δεν ταιριάζει στο προφίλ που μέχρι σήμερα ήθελε να παρουσιάζει ο κ. Μητσοτάκης και για τον εαυτό του και για το κόμμα του. Δεύτερον δεν γνωρίζουμε αν θα προκύπτει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης. Εμείς είμαστε πάντα εδώ με τις προτάσεις μας για προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου. Τρίτον, το έχουμε πει ξεκάθαρα, δεν υπάρχουν εκλογές που δεν έχουν αποτελέσματα πολιτικά. Εξάγονται συγκεκριμένα πολιτικά συμπεράσματα. Η επόμενη εκλογική διαδικασία θα είναι απαλλαγμένη από το μπόνους των 50 εδρών και οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν τελείως απελευθερωμένοι από αυτό το άγχος. Έχει, λοιπόν, μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών».