Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net , θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

Φώφη Γεννηματά: Νέα αλλαγή με νέους εθνικούς στόχους

Φώφη Γεννηματά: Νέα αλλαγή με νέους εθνικούς στόχους


«Το 2020 είναι η χρονιά για να βάλουμε τις βάσεις για μια νέα Αλλαγή. Μια νέα Αλλαγή που χαράσσει εθνικές γραμμές, διεκδικεί στα διεθνή φόρα, αναβαθμίζει την ενεργειακή, στρατιωτική και διπλωματική της ισχύ, χωρίς εκπτώσεις στον φιλοευρωπαϊκό της προσανατολισμό και την ενεργή παρουσία της στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Μια νέα Αλλαγή με επίγνωση των τεράστιων αναπτυξιακών δυνατοτήτων της χώρας, που σέβονται το περιβάλλον, την εργασία και τον κοινωνικό διάλογο», αναφέρει μεταξύ άλλων η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, σε άρθρο της στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα , το 2020 και τη στρατηγική του κόμματός της.
Όπως επισημαίνει η κ. Γεννηματά «ο «γέρος χρόνος» φεύγει βαρύς από τα υπερπλεονάσματα που έχει φορτώσει στην οικονομία το αχρείαστο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ και ο «νέος» έρχεται δεμένος με τις ίδιες αλυσίδες από τη ΝΔ. Η Κυβέρνηση άλλαξε, η πολιτική στην οικονομία όχι». Προσθέτει ότι «παρά τα μεγάλα λόγια, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ούτε βλέπει μακριά ούτε θέλει να αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού. Ανάπτυξη με εργασιακή επισφάλεια, μείωση του κοινωνικού προϋπολογισμού και επίθεση στη δημόσια Υγεία, συγκέντρωση εξουσιών στα χέρια του Πρωθυπουργού, έλλειψη προετοιμασίας και «σπορά» ακροδεξιών αντιλήψεων στο προσφυγικό, εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη» χωρίς μέτρο. Οι μεγάλες προσδοκίες που καλλιέργησε ο κ. Μητσοτάκης απέναντι στα μεσαία στρώματα που ήθελαν να απαλλαγούν άρον άρον από τον κ. Τσίπρα τσακίζονται πάνω στην πραγματικότητα που θα φέρουν τα νέα οικονομικά δεδομένα».
Δεσμεύεται, ωστόσο ότι το Κίνημα Αλλαγής πρόκειται να στηρίξει προσπάθειες «για ένα κράτος ψηφιακό και αξιόπιστο που προετοιμάζει έγκαιρα το έδαφος για τις αλλαγές που φέρνει η 4η βιομηχανική επανάσταση ώστε οι ελληνικές επιχειρήσεις να είναι έτοιμες και πιο ανταγωνιστικές, ικανές να δημιουργήσουν νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας. Ένα κράτος αποκεντρωμένο, αποφασισμένο με σχέδιο να εξασφαλίσει τη δίκαιη μετάβαση στη νέα εποχή που επιβάλλει η κλιματική αλλαγή, που δεν εγκαταλείπει ολόκληρες περιοχές και τους ανθρώπους τους στην φτώχεια και την ανεργία. Με ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος που βλέπει τους κινδύνους από τη δημογραφική γήρανση και στηρίζει έμπρακτα, μακροπόθεσμα τις οικογένειες με ολοκληρωμένο πλαίσιο και όχι εφάπαξ επικοινωνιακά πυροτεχνήματα.
Ένα Κράτος που εμπνέει εμπιστοσύνη στους νέους και τους εξασφαλίζει προοπτικές, δεν τους απογοητεύει, δεν τους διώχνει μακριά»
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σημειώνει πως «μια νέα Αλλαγή φέρνει ξανά την αξιακή δημοκρατική και προγραμματική πολιτική στη θέση των κραυγών, του διχασμού και του κιτρινισμού. Μια νέα αλλαγή που προωθεί τη συνεννόηση και τη συναίνεση στα μεγάλα ζητήματα της χώρας με αιχμή την εθνική ομοψυχία που είναι απαραίτητη στα εθνικά μας ζητήματα. Στο πεδίο της εθνικής συνεννόησης, ένα πρώτο βήμα έγινε πραγματικότητα με την ψήφο των Ελλήνων στο εξωτερικό, αφού εμείς αποδείξαμε ότι εννοούμε στην πράξη τη συναίνεση.
Κι αν ένα βήμα έγινε, μένουν ακόμα πολλά και η αξιοπιστία όλων μας θα κριθεί στην πράξη. Για παράδειγμα, στον εκλογικό νόμο και στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας».
Οσον αφορά στο Κίνημα Αλλαγής τονίζει πως το 2020 βρίσκει το Κίνημα Αλλαγής τρίτη πολιτική δύναμη της Χώρας, ήδη δεύτερη σε σειρά εκλογικών διαδικασιών σε συνδικαλιστικές οργανώσεις, με δυναμική ισχύ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην πιο δημιουργική φάση του ασκώντας μαχητική και προγραμματική αντιπολίτευση, που δεν περιορίζεται σε «κούφια λόγια» άρνησης, αλλά συνοδεύεται από συγκεκριμένες λύσεις με τη μορφή προτάσεων νόμου και τροπολογιών βάζοντας πλώρη για τη μεγάλη επιστροφή. «Αυτή τη χρονιά του 2020 στις εξετάσεις στα μάτια των προοδευτικών πολιτών στόχος μας είναι να πάρουμε 20', να πείσουμε ότι υπάρχει η ξεκάθαρη εναλλακτική πρόταση της πραγματικής κυβερνώσας αριστεράς και μπορούμε να την κάνουμε πραγματικότητα με το Κίνημα Αλλαγής».