Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net , θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

ΚΚΕ: Χρεοκοπία» της πολιτικής ΝΔ κα ΣΥΡΙΖΑ

ΚΚΕ: Χρεοκοπία» της πολιτικής ΝΔ κα ΣΥΡΙΖΑ


Για «χρεοκοπία» της πολιτικής ΝΔ κα ΣΥΡΙΖΑ «ότι η προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων περνάει μέσα από τη στήριξη, το σχεδιασμό των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ», κάνουν λόγο στελέχη του ΚΚΕ σε σημερινές δηλώσεις τους στα ΜΜΕ, σχολιάζοντας τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.
«Η τοποθέτηση που κάναμε πείθει και αυτούς που θεωρούσαν ότι αυτή η προπαγάνδα που και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει περάσει κατά κόρον στο λαό μας, έχει αποτύχει. Είδαμε την πανηγυρική χρεοκοπία της πολιτικής αυτών των κομμάτων, που μας λένε ότι η προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων περνάει μέσα από τη στήριξη, το σχεδιασμό των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ στην περιοχή» υπογράμμισε, σε παρέμβασή του στο ρ/σ "Παραπολιτικά FM" ο Νίκος Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, για την ανακοίνωση του ΚΚΕ σε ό,τι αφορά τη συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ.
Είπε ότι η βάση της Σούδας «παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλους τους επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς στην περιοχή» και πως «μετατρέπουν την Ελλάδα σε ένα απέραντο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο». Και προσέθεσε πως την «"αμυντική" -όπως λέγεται- συνεργασία ΗΠΑ- Ελλάδας που θα έρθει σύντομα στη Βουλή» προετοίμασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και φέρνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Αναφερόμενος στη χθεσινή συνάντηση που είχε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας με τον Ιρανό πρέσβη στην Αθήνα, Ahmad Naderi, ο Ν. Σοφιανός μίλησε για «δολοφονική τρομοκρατική επίθεση που έκαναν οι Αμερικανοί σε βάρος ενός ανώτατου στρατιωτικού παράγοντα του Ιράν» η οποία «καταλύει κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και νόμου». Σημείωσε ότι το ΚΚΕ δεν ταυτίζεται, ούτε αισθάνεται αλληλέγγυο με το καθεστώς του Ιράν, «όμως εκφράζει την αλληλεγγύη του με το λαό μιας χώρας και με τη κυβέρνηση μιας χώρας η οποία βρίσκεται απέναντι σε μια τρομοκρατική κυριολεκτικά επιλογή από πλευράς των ΗΠΑ».
Επιπλέον εξέφρασε την απορία για την «προθυμία της ελληνικής κυβέρνησης μπροστά στο πολεμικό ανακοινωθέν που διάβαζε ο πρόεδρος Τράμπ παρουσία του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη» και τις «δηλώσεις περί συμμετοχής της Ελλάδας στο ΝΑΤΟϊκό κάλεσμα στα Στενά του Ορμούζ και στην περιοχή όπως έβαλε ο ίδιος ο Τράμπ».
Τέλος, για το νέο εκλογικό νόμο είπε πως «είμαστε υπέρ της απλής αναλογικής χωρίς κανένα όριο» ενώ σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε πως «εξυπηρετεί μικροπολιτικούς και μικροκομματικούς σχεδιασμούς».
Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, μιλώντας στην ΕΡΤ-1, είπε πως «παραμένουν ζητούμενες οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο πρωθυπουργός στις συναντήσεις του στις ΗΠΑ» και πως ο λαός «θα πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και να υπερασπιστεί αν χρειαστεί τα κυριαρχικά του δικαιώματα, αλλά και να απαιτήσει να κλείσουν οι βάσεις, να αποδεσμευτεί η χώρα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ και να ακολουθηθεί μια διαφορετική πολιτική αμοιβαίων σχέσεων και φιλίας με όλους τους λαούς της περιοχής».
«Δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα του λαού οι στόχοι που έθεσε ο πρωθυπουργός για το ταξίδι του στις ΗΠΑ και τη συνάντηση με τον Τραμπ», τόνισε και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου- Αλαβάνος σε παρέμβασή του στον τ/σ ΑΝΤ1. Σημείωσε επίσης ότι η χώρα μας δεν πρέπει να εμπλακεί βαθύτερα σε πολεμικούς σχεδιασμούς και σε στρατιωτικές επιχειρήσεις και πως πρέπει να ανατραπεί η ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις που συμφώνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και «έκλεισε» η κυβέρνηση της ΝΔ.