Κυρ. Μητσοτάκης: Αυτή η χρονιά ήταν η πιο δύσκολη των τελευταίων 40 χρόνων * Ν. Παππάς: Για τον ελληνικό λαό δεν είναι πειστικό ότι όλα πηγαίνουν ρολόι * Eφ' όλης της ύλης επίθεση στη κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης από το βήμα της Βουλής * Κυρ. Βελόπουλος: Καλή η συναίνεση για τις πυρκαγιές αλλά δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης * Δημήτρης Νατσιός: Βαδίζουμε στη δασοπυρόσβεση με εργαλεία του 1980 το 2024 και το 2025 * Δ. Κουτσούμπας: Πίσω από κάθε καταστροφή κρύβονται το κέρδος, η λογική του «κόστους-οφέλους» και η επιλεκτική ανικανότητα του αστικού κράτους * Π. Μαρινάκης: Νομοθετική ρύθμιση για τη χρηματοδότηση των κομμάτων θα φέρει σε εύλογο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση * Σε προχωρημένο στάδιο η συνομολόγηση τριμερούς μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Κύπρου - Ελλάδας - Αιγύπτου στον τομέα της υγείας * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα συνάντηση με τον εκλελεγμένο Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. António Costa, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο. * Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Βουλής της Λετονίας κ. Daiga Mierina

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

Με πολιτικούς συμβολισμούς η κοπή της πίτας από το ΜέΡΑ25

Με πολιτικούς συμβολισμούς η κοπή της πίτας από το ΜέΡΑ25



Το 2020 είναι η χρονιά που το ΜέΡΑ25 απλώνει βαθύτερα τις ρίζες του σε όλη την Ελλάδα, με την ενεργοποίηση των τοπικών οργανώσεων που θα οδηγήσουν στο Πρώτο Διαβουλευτικό Συνέδριο του κόμματος.
Σε αυτό το πνεύμα έγινε και η κοπή της πίτας του κόμματος για το 2020. Στις 12.30 μ.μ. της Κυριακής, συντονισμένα και σε ζωντανή σύνδεση μεταξύ τους, τα γραφεία του κόμματος σε όλη την Ελλάδα έκοψαν την πίτα τους παρουσία μελών και βουλευτών του κόμματος. Από την Θεσσαλονίκη μέχρι την Κρήτη και με ενδιάμεσους σταθμούς την Αθήνα και την Πάτρα, το ΜέΡΑ25 ξεκίνησε συμβολικά τη χρονιά του με το ίδιο πνεύμα που οδήγησε στη δημιουργία του DiEM25: «όλοι μαζί ενωμένοι, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά».
Τα κομμάτια της πίτας εμπεριείχαν και πολιτικούς συμβολισμούς. Το κομμάτι για τη «Ζωή πάνω στη γη» σηματοδοτούσε τη δέσμευση να αποτραπεί μια περιβαλλοντική δυστοπία, ενώ η πάλη για ένα καλύτερο μέλλον αποτυπώθηκε στο κομμάτι «για τα παιδιά που έρχονται, για τα παιδιά που φεύγουν». Τέλος, ένα κομμάτι αντιστοιχούσε στον διωκόμενο συνοδοιπόρο του DiEM25 Τζουλιάν Ασάντζ.